Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! :-)"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Zo voorkom je de grootste tijdslurper bij het schrijven


Toen ik van de week vroeg naar je favoriete plekken om te schrijven, kwamen er interessante reacties binnen.

Nel Griffioen heeft al twee boeken in bed geschreven. De eerste omdat ze weinig tijd had én een keelontsteking. De tweede omdat er in haar strandhuisje eigenlijk weinig anders paste dan dat bed:

“Voor het schrijven van de eerste versie van mijn 2e boek, DroomplekGeluk, besluit ik een hip huisje op het strand van Kijkduin te boeken.

Daarmee komen 2 dromen uit: in zo’n gave strandhut slapen en een boek schrijven. Wauw, wat een uitzicht.

11 dagen heb ik de tijd. En guess what: het lekkerste schrijf ik in bed. Elke ochtend als ik wakker word, pak ik mijn laptop en ga ik vanuit ‘net wakkerstand’ schrijven.

Je moet weten dat het een kamer van 2×2,5  is. Het bed is ingebouwd tussen 3 muren. Net iets luxer dan een doos.

Maar het schrijft heerlijk.

Elke dag pak ik een onderwerp waar ik zin in heb en schrijf een hoofdstuk.

Als het hoofdstuk klaar is, gun ik mezelf een heerlijke strandwandeling en geniet ik de rest van de dag van de knusse woonkeuken van het uitzicht.

11 dagen later ligt de basis van mijn boek er. Wederom geschreven in bed, maar wel op een nooit meer te vergeten plek.”

Een boek is een van de mooiste dingen die je in je leven kunt maken. Daarom raad ik je aan om van het schrijven een feestje te maken, net als Nel.

Geen horrorbevalling, zoals veel auteurs doen die het er een beetje bijdoen en maanden- of jarenlang niet te genieten zijn thuis doordat ze altijd onder familietijd op hun zolderkamertje moeten zitten.

In de 4e podcastaflevering die ik heb opgenomen met tips voor auteurs heb ik het over een fout die bijna alle schrijvers van een boek geneigd zijn om te maken.

Door die fout wordt hun boek dus zo’n horrorbevalling: ze hikken jaren tegen het schrijven van hun boek aan, het kost ze extreem veel tijd om te schrijven, en ze publiceren uiteindelijk een boek dat bijna niemand wil lezen.

Hoe je dat voorkomt, leg ik je uit in deze aflevering. Door deze tip ben je niet alleen sneller klaar, maar het schrijven wordt ook een stuk leuker.

Ga in je podcast-app naar aflevering 107 van de Aartjan van Erkel Podcast getiteld ‘Zo voorkom je de grootste tijdslurper bij het schrijven’, of luister hem hier:

Enjoy en vergeet niet om je meteen te abonneren.

Goed weekend!

Aartjan van Erkel

Hoe je het onderbewuste listig gebruikt om je boek eerder af te krijgen


In mijn podcast-serie ‘Focus & flow-tips voor auteurs’ heb ik een speciale aflevering opgenomen die gaat over TIJD.

Daarin heb ik het niet zoals je misschien zou denken over manieren om tijd te vinden in je agenda. Daar heb ik het niet over, want dat is uiteindelijk simpel: je moet tijdsblokken vrijplannen in je agenda, hoe lastig je dat misschien ook vindt.

Waar ik het wel over ga hebben is: WELKE tijdsblokken hou je dan vrij in je agenda?

Op welk moment van de dag, de week of het jaar ga je nou precies werken aan je boek?

We kennen allemaal wel een auteur die een boek heeft geschreven in de avonduren en het weekend. Dat kan – alleen scoor je daar thuis weinig punten mee. Het is ook roofbouw op je brein en op je slaap.

Dus hoe dan wel?

Ik neem je in de podcastaflevering mee in mijn eigen schrijfproces voor mijn nieuwe boek, en ik leg uit wat ik door het schrijven van 3 boeken heb geleerd over de beste tijden om te schrijven.

Je hoort onder andere een onlogische manier om uberproductief te worden, speciaal voor ondernemers met een creatief maar gefragmenteerd hoofd. Voor mij werkt die belachelijk goed, en ik heb hem pas ontdekt nu ik bezig ben met mijn derde boek.

Ga in je podcast-app naar aflevering 106 van de Aartjan van Erkel Podcast, en enjoy.

Abonneer je meteen even.

Je kunt hem ook hier luisteren:

Aartjan van Erkel

Waarom zou je een boek niet in je eigen kantoor schrijven?


Waarom zou je een boek niet in je eigen kantoor schrijven?

Gisteren schreef ik over een podcastaflevering waarin ik vertel dat ik mijn nieuwe boek aan het schrijven ben in koffietenten. Met tips om in die café’s niet te veel last te hebben van geluiden (aflevering 104 van de Aartjan van Erkel Podcast).

Waarop ik een reactie kreeg van Hubrien, die terecht vraagt:

“WAAROM zou je er voor kiezen om in een tent te gaan zetten met kans op -voor jou ongewenste- geluids- en/of geurstoringen..?”

Laat me die vraag beantwoorden met het verhaaltje van een klant die vroeger vuurwerk verkocht heeft. Nu is hij coach en consultant, en hij gebruikt de vuurwerkbunker die nog altijd in zijn bedrijfspand zit voor iets heel anders.

Als hij een e-book gaat schrijven, dan zet hij namelijk een simpele tafel en een stoel in de bunker, pakt zijn laptop, trekt de deur dreunend achter zich dicht en gaat compleet offline.

Dat is voor hem de snelste manier om veel te schrijven in korte tijd.

Ik ken ook iemand die speciaal de ICE-trein boekt naar Berlijn omdat hij zich lekker kan concentreren in de 1e klasse van een zoevende langeafstandstrein.

Maaike antwoordde ook op mijn mail van gisteren en vertelde dat ze toevallig as we speak op een schrijfplek op de Wadden zit, die helaas minder goed bevalt als gevolg van een groep indringers uit een bepaalde regio in Nederland:

“Ik zit op Vlieland, 4 dagen ondergedoken om te schrijven aan mijn boek. Op Vlieland kom je helemaal aan je trekken als het gaat om mensen die te hard praten en lachen en te veel ruimte innemen. Zeker in de herfstvakantie (geniale planning) overvol met zelfverzekerde vaders en moeders uit het Gooi. Die hebben vanaf het parkeerterrein geen enkel besef van andermans ruimte. Zelfs mijn gebruikelijke gekuch, wenkbrauwen optrekken, mijn eigen gesprek er overheen toeteren of wijzen op de herrie levert alleen diepe schaamte van mijn kinderen op. Het Gooi is vol van zichzelf. Om over hun kinderen nog maar te zwijgen. Wij doen vaak bingo. De eerste die tien keer ‘als je nou niet ophoudt met zeiken dan gaan we naar huis!’ heeft gescoord, die heeft gewonnen.”

Een goede plek kiezen om te gaan zitten schrijven, kan je helpen om in flow te komen. Sommige lucky bastards hoeven alleen maar een middag vrij te plannen in hun agenda en kunnen dan op hun eigen werkplek prima productief zijn. Maar veel ondernemers waaronder ikzelf, zijn nogal snel afgeleid doordat ze een druk creatief hoofd hebben. Dan schiet het veel sneller op als je op een plek gaat zitten die jou helpt om te focussen.

Ik vertel in aflevering 105 van mijn podcast wat ik door het schrijven van 3 boeken heb ontdekt over de beste en slechtste schrijfplekken:

Je hoort onder andere het verhaal van iemand die de extreemste en duurste keus maakte voor een schrijfplek die ik tot nu toe heb gehoord. Ken jij ook nog anecdotes over rare schrijfplekken, mail me dan trouwens gerust even.

Enjoy.

Aartjan van Erkel

PS

Je kunt hem ook vinden door in je podcast-app te zoeken naar aflevering 105 van de Aartjan van Erkel podcast, en subscribe dan meteen even.

Focus- en productiviteits-tip 1: Over geluid tijdens het schrijven


Je zet je bovenlip in een schuimende cappuccino in een koffietent die zojuist is geopend en waar het heerlijk rustig is.

Je bent op dit moment nog de enige gast.

Iemand van het personeel loopt rond en zet op alle tafeltjes een peper- en zoutsetje neer, en een plastic vetplantje in een lelijke pot.

Ze moet zichzelf nog het leren heupholster omgorden waar het pinapparaat in komt te hangen, want het is nog vroeg.

Het is een uur of 10 ’s ochtends en het café is net zoals jij bezig met het opstarten van de dag.

De enige geluiden die je hoort zijn wat stemmen achter in de keuken, en de hakken van schoenen die voorbijlopen op het trottoir buiten.

Je laptop staat al aan, en je duikt vol goede moed in je tekst.

Wat is het irritantste wat er op dit moment zou kunnen gebeuren?

Voor mij persoonlijk zou het zijn dat er op gehoorsafstand in de koffietent twee of drie nieuwe gasten gaan zitten, die met harde stemmen een gesprek voeren en daarbij regelmatig hard lachen.

Een luidruchtige tafel die jou uit je concentratie haalt.

Het zou kunnen dat jij geen enkele last hebt van je omgeving als je geconcentreerd zit te werken. Je bent in staat om je eigen bubbel te creëren. Als jouw hoofd zo in elkaar zit, dan heb je weinig aan de podcastaflevering waar ik het vandaag met je over wil hebben.

Het kan ook zijn dat je net zoals ik last hebt van mensen die kakelend of bulderend een gesprek voeren wat jij letterlijk kunt verstaan. Als je woorden wilt produceren, heb je er last van als random mensen je hoofd binnendringen met hun eigen woorden.

Zit jij zo in elkaar, dan heb ik een aantal tips voor je om toch in die koffietent met die lekkere capuccino een paar uur in flow te kunnen werken.

Omdat ik een nieuw boek aan het schrijven ben, heb ik namelijk een serie van 5 podcasts opgenomen waarin ik focus- en flow-tips geef voor schrijvende ondernemers.

Daarin deel ik de beste tips die ik gebruik om mijn boek snel AF te krijgen, en snel VOL.

Je kunt de tips ook gebruiken als je geen boek aan het schrijven maar andere lange teksten, zoals webpagina’s, e-books en nieuwsbrieven.

Ik bespreek onder andere:

– Hoe je geen last meer hebt van harde geluiden vlak bij je oren, zoals rotmuziek die opstaat op de speakers in het café waar je zit

– Waarom je zelfs in een doodstille omgeving compleet uit concentratie kunt raken en hoe je dat met een kleine technologische mindfuck oplost. Ik kan je niet uitleggen waarom dit werkt want ik haalde vroeger onvoldoendes voor natuurkunde, ik kan je alleen vertellen dát het werkt.

– Hoe je een bubbel creëert waar je rust vindt, zelfs als je normaal veel moeite hebt met concentreren

– Waarom je zachte geluiden ook het beste kunt uitbannen om focus en flow te krijgen, en waarom daar iets anders voor nodig is dan bij hard geluid

De enige concentratiekiller die ik nog niet heb gefikst en waardoor ik direct opsta en verkas naar de tafel die zo ver mogelijk van mijn huidige tafel staat, is als er iemand met een sterke parfumlucht bij me in de buurt gaat zitten.

Voor de rest kunnen de tips in deze podcastaflevering je een hoop rust aan je kop geven tijdens het schrijven.

Ga in je podcast-app naar aflevering 104 van de Aartjan van Erkel Podcast, en abonneer je meteen even.

Of beluister hem hier:

Aartjan van Erkel

Zo voorkom je dat je klanten vol komen te zitten


De meeste ondernemers die expert zijn in hun vak, maken een denkfout als ze marketing gaan doen.

Ze denken dat het aantrekkelijk is als ze de shidt uit hun klanten gaan teachen.

Als een professor voor een hoorcollege-zaal met ingedutte studenten dreunen ze hun tips op. Daarmee vullen ze hun nieuwsbrieven, daarover vertellen ze in video’s.

Wat is dan wél aantrekkelijke marketing, vroeg Ruben de Vries van Onlinemarketing .nl me in zijn Groei door online marketing-podcast.

In het interview hebben we onder andere gehad over:

  • Wat wegjaagmarketing is, en waarom het werkt
  • Wat een goede copywriter is
  • Waarom reclamejongens een paar keer per jaar in een cirkel gaan staan terwijl ze elkaars wiemel vasthouden
  • Hoe je op toffe conten-ideeën komt, ook al zit je in een ‘saaie’ branche
  • Hoe je op een goed onderwerp komt om een boek over te schrijven
  • Hoe je een boek promoot en er een beststeller van maakt
  • Hoe je voorkomt dat je klanten ‘vol’ komen te zitten door jouw content, en ze laat craven naar meer

Je vindt ons gesprek in je podcast-app, zoek naar aflevering #32 van de Groei door online marketing-podcast. Of klik op deze luisterlink:

https://onlinemarketing.nl/overig/beste-copywriter-van-nederland

Goed weekend,

Aartjan van Erkel

Dit is de relatie tussen e-mailmarketing en je mondbacteriën


Met een bevriende arts had ik het laatst over tanden poetsen.

Hij vertelde me dat minstens 1 keer per dag grondig je beck schrobben een gezondheidseffect heeft dat niet veel mensen kennen.

En dat is dat het een hartklepontsteking kan voorkomen.

In je mond zitten namelijk ongeveer evenveel bacteriën als er mensen op aarde wonen (neem nog lekker een slok koffie) en sommige bacteriën zijn schatjes, maar andere kun je maar beter niet in je bloedbaan krijgen.

En dat gebeurt wel als je ontstoken tandvlees hebt, en daardoor beschadigde bloedvaatjes. Een bepaald soort Streptokokken die leeft in je mond kan dan voor ontstekingen in je bloedbaan zorgen, en als je pech hebt krijg je een ontstoken hartklep. Je hoeft dus niet te roken om een hartpatiënt te worden: slecht tandenpoetsen is genoeg.

Dagelijks even lekker de tandplak wegborstelen en je tandvlees masseren heeft dus als bijvangst dat je hart- en vaatziekten voorkomt.

Goede dagelijkse gewoonten hebben wel vaker een aantal prettige bijvangsten, zoals wandelen met de hond, mediteren en je lief een compliment geven.

Zo is het ook met dagelijks e-mailen. Als je elke dag even in de lucht komen bij je beste klanten door ze een leuk bericht te sturen, dan heb je niet alleen dagelijks een kans om te verkopen. Dagelijks mailen heeft ook een aantal bijvangsten:

– Je wordt een steeds betere copywriter

– Je legt een voorraad verhalen aan die daarna perfect zijn om te gebruiken in je presentaties, boeken, video’s, podcasts en trainingen.

Morgenochtend om 10 uur geef ik een gratis online seminar over e-mailcopywriting. Mijn doel daarmee is om jou te overtuigen om ook dagelijks te gaan e-mailen.

Zoals een klant die ik gisteren sprak tijdens een bonusvragensessie van mijn training Epic E-mail Copywriting, die aan de groep vertelde dat hij door corona een heel slecht jaar had gehad, maar dat hij vervolgens dagelijks is gaan e-mailen en daarmee zijn beste omzet ooit heeft gehaald.

Wil je vaker gaan e-mailen en ben je bereid om te riskeren dat ik je overtuig om dat veel vaker te doen dan wat traditionele e-mailmarketing ‘experts’ aanraden, meld je dan aan via deze link en zorg dat je morgenochtend tijd hebt van 10 tot 12 uur:

www.schrijvenvoorinternet.nl/wbn-easy-money-met-entertaining-emails

Aartjan van Erkel

De formule voor de marketing van de toekomst


De boswachters van onze groene long de Veluwe zijn op zoek naar de formule voor het bos van de toekomst.

Ze doen aan risicospreiding, alsof het beleggers zijn. Ze kijken namelijk naar een gebied waar het nu al net zo warm is als het in Nederland waarschijnlijk zal zijn over 50 jaar: Zuid-Frankrijk. Ze kijken welke vegetatie daar van nature voorkomt.

Wat zijn ze namelijk in proefbossen op de Veluwe aan het aanplanten? Tamme kastanjes, een autochtone boom van het Middellandse Zeegebied.

Ze planten trouwens ook ‘plofberken’ op de Veluwe, extreem snelgroeiende bomen die allemaal afstammelingen zijn van één oude moederboom die groeit in… Urk.

Enniewees, ze willen daar klaar zijn voor de toekomst.

Ook Nederlandse gemeentes bereiden zich voor, door te onttegelen en te ontklinkeren zodat regen in de toekomst niet meer linea recta wordt afgevoerd door het riool maar zo veel mogelijk wordt geïnfiltreerd in de bodem en daar vastgehouden.

Ook jij denkt waarschijnlijk na over de toekomst. Want als ondernemer hoor je bij de slimste, creatiefste en flexibelste mensen van het land. En dan kijk je dus waarschijnlijk vooruit en dan sorteer je voor.

Welk scenario op het gebied van klimaatverandering er nou ook werkelijkheid zal worden, ook op marketinggebied zijn er scenario’s die gaan bepalen hoe jij over een aantal jaar marketing doet.

Wat werkt, en wat niet meer werkt.

Een van de marketingkanalen die het meest onder druk staan, is Facebook. En daarmee het hele imperium van Facebook, met onder andere ook Instagram en Whatsapp.

De zoveelste nieuwe shidt-storm is zojuist gaan waaien rondom de suikerberg door onthullingen van de klokkenluider Frances Haugen, een voormalig algoritmebouwer. Die bijvoorbeeld aan het Amerikaanse Congres vertelde dat Facebook uit eigen onderzoek wist dat Instagram slecht is voor het zelfbeeld van tieners, die daardoor eetstoornissen en depressies ontwikkelen. Toch werd het verslavende Instagram-algoritme niet aangepast.

Er zijn stemmen die voorspellen dat Facebook hetzelfde lot gaat treffen als de tabaksfabrikanten, die producten waarvan ze wisten dat ze slecht waren voor de gezondheid bewust steeds verslavender hebben gemaakt en daar nu juridisch, financieel en qua reputatie de prijs voor betalen.

Als je marketing nu voor een deel of helemaal leunt op het wankelende Facebook-conglomeraat aan apps, dan heb je waarschijnlijk al een tijdje twijfels aan de houdbaarheid van je eigen marketingstrategie.

En als vooruitdenkende ondernemer ben je als het goed is aan het nadenken over een strategie waarin je niet meer zo afhankelijk bent van zulke algoritmes. Of het nou de Facebook-algoritmes zijn, of die van Google, of die van andere te machtig geworden platforms.

Als je toekomstbestendige marketing wilt, dan maak je die voor een gezond deel algoritmevrij.

Want anders is jouw bedrijf straks onderdeel van een maatschappelijk probleem dat inmiddels alleen nog maar door pijnlijke stappen opgelost kan worden. Door overheden die met wetten een einde maken aan de maatschappelijke vergiftiging, en door gebruikers die het zinkende schip ontvluchten.

Donderdag geef ik een online seminar over een van de succesvolste vormen van algoritmevrije marketing, en dat is e-mail.

Je eigen lijst met e-mailadressen van geïnteresseerden is een ethisch marketingkanaal zonder algoritme dat jouw boodschap afschermt van je klanten, waar je teksten naartoe kunt sturen die niet worden gecontroleerd door spionnen die jouw mails afkeuren als ze over het ‘verkeerde’ onderwerp gaan, en die jouw mensen binnenkrijgen in een veilige omgeving waar ze volledige controle hebben en gegarandeerde privacy.

Hoe je e-mailnieuwsbrieven succesvol gebruikt om meer te verkopen, laat ik je overmorgen zien in mijn online seminar ‘Easy Money met Entertaining E-mails’. Ik laat je bijvoorbeeld zien wanneer klanten het geweldig vinden als je net zo vaak gaat mailen als dat je nu post op Facebook en Instagram.

Je kunt alleen bij dit gratis online seminar zijn als je donderdag tijd vrijmaakt van 10 tot 12 uur. Meld je dan van tevoren aan via deze link:

www.schrijvenvoorinternet.nl/wbn-easy-money-met-entertaining-emails

Peace.

Aartjan van Erkel

Slechtste dag ooit


Een docent op een middelbare school in Brooklyn gaf aan een klas de huiswerkopdracht om een gedicht te schrijven over hun slechtste dag ooit.

De 16-jarige scholier Chanie Gorkin geloofde vanuit haar orthodox joodse geloof alleen niet in slechte dagen, zei ze tegen haar leraar.

Daarom schreef ze het gedicht ‘Worst Day Ever’, dat je twee kanten op kunt lezen. En als je het van achteren naar voren leest, dan is de boodschap opeens totaal anders.

Dit is een stuk van het gedicht dat Chanie schreef:

Today was the absolute worst day ever

And don’t try to convince me that

There’s something good in every day

Because, when you take a closer look,

This world is a pretty evil place.

Even if

Some goodness does shine through once in a while

Satisfaction and happiness don’t last.

And it’s not true that

It’s all in the mind and heart.

Wie ook niet in slechte dagen geloven, dat zijn copywriters. Matt Furey is een van de godfathers van de ‘daily e-mail’ en van hem is de quote:

‘Nothing bad ever happens to a writer’.

Van alles wat je overkomt, hoe zuur ook, kun je wel een verhaal maken.

Voorbeeld: wij wonen in een drive-in woning uit de jaren zeventig. Vijf jaar geleden hebben we die helemaal laten renoveren, en de voormalige garage onderaan de afrit werd omgebouwd tot mijn kantoor.

Een week nadat de verbouwing eindelijk klaar was en de schilders alles netjes hadden gemaakt, parkeerde er iemand zijn auto op de afrit zonder de handrem goed aan te trekken. Die auto kwam vervolgens binnenrijden in mijn kantoor, dwars door de gloednieuwe glazen pui heen.

Dat was niet mijn beste dag ooit. Maar ik heb er toen wel verschillende daily e-mails over geschreven.

Als jij je copywriting-skills gaat verbeteren, dan wordt zo’n beetje alles wat je overkomt munitie om mee raak te schieten in je e-mailmarketing.

En om je een beetje te helpen, geef ik donderdag het webinar ‘Easy Money met Entertaining E-mails’. Daarin vertel ik je mijn war stories over het schrijven van mijn dagelijkse e-mail en gaan we van jou een betere e-mail copywriter maken.

De link om je aan te melden is www.schrijvenvoorinternet.nl/wbn-easy-money-met-entertaining-emails

Ik wens je een slechte dag 😉

Aartjan van Erkel

Krijgen mensen een oorgasme van jouw stem?


De schilder die op het hoogtepunt van zijn roem door een tv-presentator werd aangekondigd als ‘the most famous painter in the history of the universe’ is Bob Ross.

Tientallen seizoenen van zijn tv-serie The Joy of Painting uit de jaren ’80 en ’90 zijn op YouTube te vinden, waarin hij te zien is als geduldige leraar die ons relaxt uitlegt hoe we heel makkelijk landschappen kunnen schilderen, met bergen, bomen en waterpartijen.

Zijn schildertechniek is niet het enige dat hem tot een cultfiguur op internet heeft gemaakt. Zijn populariteit komt ook voor een groot deel door zijn stem. Fans noemden zijn stemgeluid ‘soft and buttery’ en als je hem beluistert valt het inderdaad op dat hij zacht praat, bijna fluistert.

In de ASMR-subcultuur, van mensen die brain orgasms krijgen van triggers zoals fluistermeisjes en allerlei kalmerende geluiden die met een high-end microfoon zijn opgenomen (het borstelen van lang haar of lange nagels die zacht tikken op een hard oppervlak), is Bob Ross een populaire maker.

In de Netflix-documentaire Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed vertelt Steve Ross dat zijn vader er destijds bewust voor koos om zacht te praten. Niet omdat hij in zijn militaire diensttijd als drillsergeant in de Air Force al genoeg geschreeuwd had zoals sommigen zeggen, maar omdat hij een concurrent had die ook een schilderserie op tv had en die sprak met een harde, onprettige stem.

Bob Ross sprak daarom bewust met met een ontspannende, voor veel vrouwen verleidelijke stem en zijn populariteit oversteeg mede daardoor die van zijn schilderende concurrent.

De stem die je laat horen in je marketing gaat ook jouw populariteit voor een groot deel bepalen. Bedenk goed wie je publiek is en welke klanten de meeste omzet komen brengen. Kies dan voor een stem die voor hen fascinerend is.

Het verkoopkanaal waar je het vaakste je stem kunt laten horen, waar je elke keer een aanbod of een link kunt delen zonder dat je last hebt van een algoritme dat daarvan ontstemd raakt, en waar mensen veel aandacht hebben voor wat er gebeurt, is de e-mail Inbox.

De stem die in je e-mails te horen is, bepaalt daarom voor een groot deel je populariteit en je expertstatus. Ik kan je tientallen tips geven voor betere e-mailmarketing, en ik heb besloten om dat te gaan doen in een 2 uur durend online seminar volgende week donderdag.

We gaan daarin kijken naar manieren om meer te verkopen met e-mailnieuwsbrieven waarin jouw unieke stem te horen is.

Wil je kijken naar dit seminar, reserveer dan je plek via:

www.schrijvenvoorinternet.nl/wbn-easy-money-met-entertaining-emails

Goed weekend,

Aartjan van Erkel

Zo geef je lezers het gevoel dat je ze hoogstpersoonlijk aanspreekt


Van de Amerikaanse business-auteur Susan Berkley las ik een verhaal van toen ze reporter was bij The Howard Stern Show, een van de meest legendarische, politiek incorrecte radioprogramma’s van Amerika.

Howard Stern is een van de bestbetaalde, meest beboete, én meest bekroonde radiopresentatoren, die zichzelf in een jeugdige fase in zijn leven omschreef als ‘a total introvert’ en op latere leeftijd als ‘The King of All Media’.

Bij het presenteren van zijn ochtendshow had Stern op zijn hoogtepunt 20 miljoen luisteraars. Dus meer mensen dan er in Nederland wonen. Maar hoe groot zijn publiek ook was, Stern zat natuurlijk wel altijd alleen achter de microfoon. En dan moet je iedere keer aan al die mensen het gevoel geven dat je ze persoonlijk aanspreekt. Want dat maakt de succesvolste presentatoren zo goed: ze klinken alsof ze rechtstreeks tegen jou aan het praten zijn.

De manier waarop Howard Stern dat had georganiseerd was door aan de andere kant van zijn microfoon altijd een van zijn schrijvers te laten plaatsnemen. Als Stern dan bezig was met een monoloog of een rant, keek hij die schrijver recht in de ogen aan terwijl hij praatte.

Op die manier maakt hij altijd menselijk contact met iemand die enthousiast was over wat hij vertelde. Daardoor stond hij als presentator altijd AAN tijdens zijn radioshow.

Een andere presentator die zoiets had gefikst was Stephen Colbert, de presentator van The Late Show op CBS, een dagelijks satirisch nieuwsprogramma. Normaal wordt het programma opgenomen in New York met een live studio audience, maar tijdens de coronalockdowns zat Colbert in isolatie en nam hij zijn show dagelijks op in een klein kamertje in zijn eigen huis, samen met zijn vrouw Evie.

Evie ging niet de hond uitlaten of haar eigen ding doen in een andere kamer tijdens de opname van de show, maar ze ging altijd op een stoel zitten naast het statief waar de camera op stond. Af en toe kwam ze zelf ook in beeld, als ze zat te giechelen om een grap van haar echtgenoot.

Stephen grijnsde van oor tot oor als hij zijn vrouw aan het lachen had gemaakt. Hij ging ervan AAN. Voor de tv-kijkers voelde het alsof Evie namens hen aan het lachen was, en alsof Stephen daarop reageerde met zijn grote grijns. Het was alsof ze persoonlijk contact hadden met Stephen.

Voor jou is het ook belangrijk om iets te organiseren waardoor je AAN gaat, vooral als je bezig bent met het schrijven van e-mailnieuwsbrieven. E-mails worden bezorgd in de intiemste setting die we hebben op internet, ze komen terecht op een plek waar niemand anders kan komen en waar algoritmes geen vat op hebben: onze Inbox.

De Inbox is daarom de perfecte plek om je lezers het gevoel te geven dat je persoonlijk contact met ze hebt. Jij communiceert ook met een groot publiek – het zijn natuurlijk geen miljoenen mensen maar je mailt wel naar een flink aantal van de mensen die voor jouw business het allerbelangrijkste zijn. Schrijf dus met iemand in gedachten die enthousiast is over wat je schrijft. Bijvoorbeeld je favoriete klant, je partner of je beste vriend. Iemand waardoor jij AAN gaat. Het werkt nog beter als je bij je toetsenbord een foto van die persoon neerlegt.

Als je een totale introvert bent of gewoon als je eigen gortdroge zelf een mail zit te kloppen op een vettig plastic toetsenbord kan het best lastig zijn om daarbij menselijk contact met je klanten te voelen. En de succesvolste auteurs en ondernemers lossen dat net zoals presentatoren op door een simpele interventie waardoor ze AAN gaan.

Ik volgde ooit een paar trainingen bij tv-presentator Jan de Hoop en hij vertelde dat hij bij live uitzendingen vlak voordat de camera aan ging vaak een hele gore mop vertelde, zodat de hele studio-crew stikte van het lachen op het moment dat het rode lampje aan ging, en hij met een big smile live op tv verscheen.

Verzin zelf ook iets leuks waardoor lezers van je mails voelen dat je AAN staat.

Meer tips over succesvolle e-mailmarketing geef ik over 1 week in mijn online seminar Easy Money met Entertaining E-mails.

Wil je weten wat mijn eigen aanpak is als copywriter bij het schrijven van e-mails, en voor het maken van contact met mijn abonnees, en wil je tientallen tips krijgen om meer te verkopen met e-mail, dan ben je uitgenodigd om er live bij te zijn. Je bekijkt het seminar gewoon via je laptop, en je kunt er alleen in als je van tevoren op deze pagina gratis je plek reserveert:

www.schrijvenvoorinternet.nl/wbn-easy-money-met-entertaining-emails

Howdy,

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording B.V. - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail