BusinessBoek Bestseller

Online trainingsprogramma voor auteurs van een businessboek

Ontdek een simpele methode waardoor je zakelijke boek extreem opvalt en verkoopt als een gek

De online training waardoor al 7 auteurs op nummer 1 zijn gekomen van de Managementboek Top 100

Wat wil je liever op je naam hebben staan: een boek, of een bestseller?

Als je een boek op je naam hebt staan, ben je een van de velen. Maar als je auteur bent van een bestseller is je reputatie voor altijd gevestigd.

Dus als je toch een boek schrijft, waarom dan niet meteen het populairste boek van allemaal?

Aartjan van Erkel
Tweevoudig bestseller-auteur:
Verleiden op internet en
MAAK ZE GEK!

 • Ontdek in BusinessBoek Bestseller de unieke aanpak van de auteur van het bestverkochte managementboek van 2016
 • Krijg superslimme trucs om belachelijk veel boeken te verkopen, die nog geen enkele andere auteur toepast
 • Bespaar tijd door copywriting-tips om supersnel een boek te schrijven
 • Stel je vragen persoonlijk aan Aartjan
 • Een kort lijntje met de expert, die feedback geeft op jouw boek en je lostrekt als je vastzit
 • Kom in contact met andere ondernemers die een boek schrijven
 • Ontdek hoe jou iets lukt wat auteurs het lastigste vinden: veel geld verdienen doordat je boek een stroom van opdrachten, offerte-aanvragen en bestellingen voor je bedrijf binnenhaalt
 • Er zijn al 7 ondernemers door het volgen van BusinessBoek Bestseller op nummer 1 gekomen in de Managementboek top 100:
  Leon Schaepkens
  Robin Stevens
  Elke Wiss
  Femke Hogema
  Mark Tigchelaar
  Anne Raaymakers
  en Floris Wouterson

Beste ondernemer, expert of auteur,

Heb je plannen om een boek te schrijven over je expertise of over je bedrijf? Of ben je al bezig? Slim, want een boek is nog altijd een van de overtuigendste vormen van marketing.

Auteur zijn van een boek vestigt je status als expert. Helemaal als het een bestseller wordt: dat kan je zelfs celebrity-status opleveren binnen jouw markt. Met interviews in de pers en optredens op radio en tv.

Een boek schrijven is dus een superslimme investering van je tijd. Want een boek is voor altijd. Je kunt er jarenlang klanten door krijgen.

Maar de realiteit voor de meeste auteurs is anders. Want 82% van alle businessboeken krijgt nooit een tweede druk. De meeste boeken die in Nederland uitkomen worden dus weinig verkocht…

Want als auteur concurreer je met 5.100 andere boeken die jaarlijks in Nederland uitkomen. Het grootste deel van die boeken zijn zakelijke boeken, net als jouw boek.

Van de meeste van die boeken hoor je nooit iets. Die sterven een stille dood en liggen in de uitverkoop-bakken. Of ze halen zelfs nooit de boekhandel. Het is zonde als dat met jouw boek ook gebeurt, toch?

Want je steekt een paar maanden van je kostbare tijd in je boek, waarschijnlijk. Of zelfs nog meer. Je denkt er lang over na. Je stopt er liefde in. Je beste ideeën. Dat boek is echt je kindje.

Als niemand het dan wil kopen, doet dat zeer.

Je verliest omzet doordat je een boek schrijft. Want het kost ook nog eens een hoop geld om een boek te schrijven. Al die uren dat je bezig bent met je boek, kun je niet factureren aan klanten. Je kunt geen offertes maken in die tijd, je kunt geen bestellingen binnenhalen, geen trainingen geven. De omzet die je misloopt, kan in de duizenden of tienduizenden euro’s lopen.

En misschien investeer je ook wel privé-tijd. Hoeveel avonden en weekenden werk je aan je boek terwijl je kinderen of je partner leuke dingen aan het doen zijn zonder jou?

Dan is het pijnlijk als je boek een flop is. Al die verloren omzet die niks oplevert. Al die vrije tijd voor niks opgeofferd. Helaas maken de meeste auteurs dit dus mee.

Voorkom dat je een worstelende auteur wordt

Als je een boek schrijft, kun je 2 dingen doen. Je kunt je gedragen als een worstelende auteur of als een bestseller-auteur.

Worstelende auteurs schrijven in stilte hun boek, leveren het in bij de drukker of de uitgeverij, en daarna hopen ze dat hun boek goed gaat verkopen. Vol verwachting checken ze elke dag Managementboek.nl om te zien of ze een plekje hoger staan dan gisteren. Ze kunnen hun boek wel omhoog kíjken.

Dat gaat hem niet worden… Zo wordt je boek dus geen bestseller.

Als je een uitgever hebt, denk je misschien: die moet er maar voor zorgen dat mijn boek goed gaat verkopen. En je hebt gelijk hoor: een uitgever doet ook wel zijn best voor je.

Maar weet je hoe dat gaat in de praktijk? Zodra je boek uitkomt, verstuurt je uitgeverij een persbericht. Ze gaan regelmatig iets over je boek zeggen op hun Facebook en Twitter. Ze zetten het boek in hun nieuwsbrief. Soms regelen ze een interview voor je. Allemaal vrij traditioneel… En weinig opvallend.

Dat doet de uitgever niet alleen voor jouw boek, trouwens. Ze doen precies hetzelfde voor alle andere auteurs waarvan het boek is uitgekomen. Vaak brengen ze tientallen boeken per jaar uit.

Daardoor valt het auteurs in de praktijk vaak vies tegen hoeveel hun uitgever nou eigenlijk voor ze doet.

Het is geen onwil. Uitgevers doen wat ze kunnen. Maar ze moeten hun aandacht uitsmeren over al die boeken. En dan blijft er weinig aandacht over voor jouw boek.

Gedraag je als een bestseller-auteur

Een paar procent van alle auteurs heeft dit door. Zij zorgen dat hun boek opvalt, waardoor ze wél een bestseller scoren. Wil jij daar bij zitten?

Want het is toch cool als jouw zakelijke boek veel beter verkoopt dan alle andere? Als je met stip binnenkomt in de Managementboek Top 100. En doorstijgt naar de top 10, de top 3 en misschien wel de nummer 1 positie pakt.

Als mensen die de boekhandel binnenlopen meteen jouw boek zien liggen, in grote stapels op een tafel bij de ingang van de winkel. Tussen de andere bestsellers, tussen de bekende namen.

Als je boek wordt besproken in de bladen. Je wordt geïnterviewd door journalisten van de Volkskrant, het NRC, de Telegraaf of het AD. Als je telefoontjes krijgt van redacties van radio- en tv-programma’s. Als je inbox vol zit met nieuwe klanten. Die bereid zijn om hogere tarieven te betalen, omdat je expert-status is gestegen.

Gedraag je dus als een bestseller-auteur en zorg ervoor dat je boek opvalt en goed verkoopt.

Elk jaar verschijnen er zo’n 5.100 businessboeken. Zorg dat jouw boek opvalt in de massa.

Hoe mijn boek het bestverkochte managementboek van het jaar werd

Mijn uitgever Ina keek me aan alsof ik gek geworden was. Het was een regenachtige ochtend in oktober en ik had haar zojuist uitgelegd wat ik wilde doen om mijn boek Verleiden op internet te onderscheiden van alle andere boeken over online verkoop. Mijn plan was om iets cadeau te geven waarvan iedere auteur zou zeggen: je bent gek als je dat doet.

“Maar als we dat doen, dan koopt niemand je boek meer”, zei uitgever Ina. “Laten we het gewoon proberen”, zei ik. “Iedere auteur en uitgever vindt dit absurd, en dus is het cool om te doen. Want lezers vinden dit uniek, en ze sturen die weggever dan door aan anderen. Dat is gratis marketing”.

De uitgeverij gaf me het voordeel van de twijfel omdat ze wist dat ik online marketing en sales-specialist ben. Ze vonden het wel grappig om eens iets nieuws te proberen. We spraken af dat ik ze ging helpen met de marketing.

Een paar maanden daarna stond Verleiden op internet op nummer 2 in de Managementboek top 100. Door ‘absurde’ marketing was mijn eerste boek een bestseller geworden.

Nummer 2 worden is alsof je zilver wint op de Olympische Spelen. Best wel leuk, maar je wilt liever goud. Dus toen ik aan een nieuw boek begon, wilde ik proberen daar overheen te gaan. Met MAAK ZE GEK! – Hoe je opvallend veel klanten trekt met online marketing wilde ik op nummer 1 komen.

De uitgever hoopte op een nieuwe bestseller, en gaf me daarom nog meer ruimte. Ze moedigde me zelfs aan om los te gaan. Ik heb toen alle marketing- en verkooptechnieken uitgeprobeerd die ik maar kon bedenken. Ik heb trucs uitgeprobeerd om mijn boek te laten opvallen die geen enkele andere Nederlandse of Vlaamse auteur ooit had toegepast.

Sommige van die trucs waren weer compleet ‘onlogisch’. We wisten inmiddels dat rare dingen lekker werken :-).

De felbegeerde Managementboek-taart.

Twee maanden nadat het boek was uitgekomen, ging bij mij thuis in Zeist de deurbel. Er werd een taart bezorgd met als afzender Managementboek.nl.

Het magische moment waar iedere auteur op hoopt. Want wie de managementboek-taart krijgt, weet dat zijn boek op nummer 1 staat.

MAAK ZE GEK! bleef 39 dagen achter elkaar op 1 staan.

Het werd zelfs nog leuker: toen uitgever Ina me in december belde om te vertellen dat het was uitgeroepen tot het bestverkochte managementboek van het jaar.

De ‘belachelijke’ aanpak waardoor mijn boeken bestsellers zijn geworden, deel ik op veler verzoek nu met alle auteurs van Nederland en België. Voor de allereerste keer is het complete, geheime en verrassend simpele stappenplan nu beschikbaar voor jou. Want ik heb alles in het nieuwe programma BusinessBoek Bestseller gestopt. Ik houd niets meer achter en je ziet precies hoe jouw boek ook als een malle gaat verkopen. Bovendien kun je me al je vragen stellen, en geef ik je adviezen voor jouw boek

Voor wie is BusinessBoek Bestseller bedoeld?

 

Dit programma is uitdrukkelijk niet voor iedere auteur geschikt.
Ik kan jou alleen helpen om van je boek een bestseller te maken als:

 • Je de wens hebt om een boek te schrijven. Of al bezig bent met schrijven
 • Je boek een businessboek wordt, dus een zakelijk boek over je expertise of over je bedrijf
 • Het doel van je boek is dat je bedrijf meer business binnenhaalt: leads, offertes, aanvragen, aanmeldingen, klanten en omzet

Het maakt niet uit of:

 

 • Je wel of geen uitgeverij gevonden hebt
 • Je wel of niet vastzit aan afspraken met een uitgever, zoals over auteursrecht
 • Je het boek in eigen beheer uitbrengt of via een uitgever
 • Je wel of niet eerder een boek geschreven hebt
 • Je boek al uit is
 • Je nog aan het schrijven bent
 • Of nog niet begonnen bent

Dit programma is NIET bedoeld voor:

 

 • Auteurs van fictie. Zoals romans, kinderboeken, poëzie enzovoort.
 • Auteurs van journalistieke boeken, bijvoorbeeld over de Rotterdamse gemeentepolitiek
 • Auteurs die over hun hobby een boek schrijven

Zo reageerden deelnemers Leon, Robin, Elke, Femke, Mark, Anne en Floris op de dag dat ze op nummer 1 kwamen:

Wat je ontdekt in BusinessBoek Bestseller:

 

 • Hoe je een onderwerp kiest waar klanten supergeïnteresseerd in zijn, zodat je niet meer hoeft te twijfelen of er wel genoeg vraag is naar je boek
 • Hoe je simpel voorkomt dat je het schrijven blijft uitstellen, waardoor je boek maanden eerder klaar is
 • Hoe je in flow blijft bij het schrijven. Elke schrijfdag wordt een feestje!
 • Hoe je een uitgeverij vindt die jouw boek graag uitgeeft. Doordat jij de aanpak uit dit programma gebruikt, weten uitgevers tijdens het eerste gesprek met jou namelijk al dat jouw boek een succes wordt
 • Hoe je een killer ondertitel kiest, die je lezers zó nieuwsgierig maakt dat ze het boek móeten openslaan – of meteen afrekenen
 • Hoe je aandacht trekt, doordat je iets doet dat de meeste auteurs niet durven. Zonder dat je gênante dingen hoeft te doen (ik ben zelf introvert en behoorlijk verlegen)
 • Hoe je van lezers ambassadeurs maakt, zodat ze enthousiast jouw boek promoten in hun netwerk

Dit verdienen auteurs écht aan de verkoop van hun boek (schrik niet):

Toen ik voor het eerst een boek aan het schrijven was, hoorde ik van een andere auteur welk idioot laag bedrag zij van de uitgeverij krijgt per verkocht boek. Ik schrok me dood. Dat kon toch niet waar zijn (wel dus).

Zo reken je simpel uit wat jij verdient per boek:

 • Neem de verkoopprijs van je boek. Dus de prijs waarvoor het in de winkel verkocht wordt. De meeste boeken kosten ongeveer 20 euro.
 • Haal daar 50% vanaf. Want die gaat naar de winkel die je boek verkoopt. Dus als je boek voor 20 euro in de winkel ligt, houdt de winkel er 10 euro aan over.
 • Trek van het resterende bedrag 90% af. Want die gaat naar de uitgever. Dus ben je 9 euro kwijt van die 10 euro die je nog over had.
 • Het resterende bedrag is jouw royalty per verkocht boek. Jij verdient dus 1 euro per boek als het voor 20 euro verkocht wordt. Bij sommige uitgevers krijg je iets meer, maximaal 1,50 euro.

That’s it. Weinig, hè? Als je het in eigen beheer uitgeeft verdien je meer per boek, maar het is een illusie dat je flink gaat verdienen met de verkoop van een zakelijk boek.

Toch is het wel degelijk mogelijk om veel geld te verdienen met je boek. Wat je daarvoor nodig hebt is een lucratief verdienmodel: een slimme aanpak waardoor zoveel mogelijk lezers van je boek klanten van je bedrijf worden. In de laatste module van deze training ontdek je verdienmodellen om duizenden of zelfs tienduizenden euro’s te verdienen per verkocht boek. ​

  Dit is de enige training in Nederland en België waarin je persoonlijk wordt begeleid door een meervoudig bestseller-auteur van zakelijke non-fictie.

  Wat krijg je als je meedoet?

   

  Na je aanmelding krijg je mijn complete, geteste aanpak om van je boek een succes te maken.

  Die bestaat uit 6 simpele stappen:

  1. Zo vind je een onderwerp waar lezers supergeïnteresseerd in zijn Breng pas een boek uit als je zeker weet dat er veel vraag naar is. Ontdek hoe je erachter komt welke onderwerpen het meest gewild zijn, zodat je van tevoren al weet dat je boek goed gaat verkopen.

  2. Zo bedenk je een tekstje voor de achterflap waardoor lezers per se je boek willen kopen Het eerste wat gelezen wordt is de achterkant van je boek. Ontdek hoe je boek met een paar woorden een must-have wordt. Lezers worden zó nieuwsgierig dat ze direct op Bestellen klikken of naar de kassa lopen met je boek.

  3. Zo maak je uitgeverijen enthousiast om je boek uit te geven Bijna alle bestsellers komen van een bekende uitgeverij. Hoe je daar simpel binnenkomt, zelfs als je nul contacten hebt. Door een paar onweerstaanbare dingen te zeggen in het gesprek, waardoor ze weten dat jouw boek een succes wordt.

  4. Zo schrijf je snel een boek, zelfs als je het hartstikke druk hebt ​Als copywriter heb ik een paar simpele trucs voor je waardoor je boek verrassend snel klaar is. Je hoeft niet meer tegen het schrijven op te zien want dat wordt opeens een eitje. Hoe lekker is het als jouw boek er opeens ligt, zonder stress!

  5. Simpele marketingtrucs waardoor je boek als een raket stijgt in de bestsellerlijsten Als auteur kun je simpele dingen doen om de verkoop te bevorderen. Het is superleuk om steeds hoger te komen in de hitlijsten voor boeken. De meeste auteurs wachten af, maar jouw boek stijgt hoger en hoger.

  6. Zo brengt je boek business binnen voor je bedrijf: leads, offertes, klanten en sales 99% van de auteurs denken dat ze geld gaan verdienen met boekverkoop. Wees slimmer en ontdek hoe je boek een commercieel succes wordt doordat het continu offerteaanvragen, aanmeldingen en sales binnenbrengt.

  Je krijgt toegang tot de besloten community van dit programma. Een unieke plek waar je in contact komt met allemaal andere ondernemers die van plan zijn om een boek te schrijven, of bezig zijn met hun boek.

  Je houdt altijd toegang

   

  Dit is een online programma, en dat heeft deze voordelen:

   

  • Je houdt altijd toegang
  • Je hoeft niet te reizen
  • De 6 stappen naar een bestseller kun je bekijken op video, of lezen als e-book
  • Je doet mee op het moment dat het jou uitkomt
  • Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone
  • Je kunt mij vragen stellen over jouw boek en ik geef je persoonlijk advies over manieren om meer geld te verdienen aan je boek. Want je krijgt net als de andere deelnemers toegang tot online vragensessies.
  • Je bekijkt de vragensessies via internet, dus je stelt vragen vanaf je eigen werkplek
  • De vragensessies worden ook opgenomen op video, zodat je ze altijd nog achteraf kunt bekijken
  • Je krijgt 12 maanden toegang tot onze besloten community van auteurs om ervaringen en briljante ideeën uit te wisselen

  Waarom het jou wél gaat lukken om veel geld te verdienen aan je boek

   

  Jij weet straks waar duizenden auteurs geen idee van hebben, zodat jouw boek zich onderscheidt van alle anderen.

  Bijvoorbeeld:

  • Hoe je in één klap het aantal mensen verdriedubbelt dat bereid is om je boek te kopen.
  • Hoe je een boek promoot door iets belachelijks te doen waar uitgevers hun wenkbrauwen door fronsen. Don’t worry, ik help je om je uitgever te overtuigen want door deze schijnbaar onlogische stap ga je veel meer boeken verkopen.
  • Hoe je een boek zo lanceert zodat duizenden mensen horen dat het is uitgekomen. Geef geen honderden euro’s uit aan een boekpresentatie-met-borrel. Doe iets anders dat veel meer opvalt en maar een paar tientjes kost.
  • Hoe je zelf boeken kunt verkopen via je huidige website zodat je van iedere lezer het e-mailadres krijgt voor je mailinglijst, zonder dat je ooit zelf boeken in enveloppen hoeft te stoppen of postzegels hoeft te plakken. Bonus: je verdubbelt hierdoor ook nog het royalty-bedrag dat je ontvangt als je een uitgever hebt. Dit is een ninja-truc die verder nog niemand heeft ontdekt 🙂 Keurig legaal uiteraard, gewoon slim zijn. Ik laat je precies zien hoe ik dit doe.

  Deze boeken van deelnemers kwamen al op nummer 1

  Er zijn tot nu toe 7 deelnemers aan BusinessBoek Bestseller op nummer 1 gekomen van de Managementboek Top 100. Jouw boek kan hier over een tijdje ook bij staan:

   

  • Leon Schaepkens met 10 miljoen jaar leiderschap (nummer 1 in augustus 2021)
  • Robin Stevens met Verbinding zonder wifi (nummer 1 in juni 2020)
  • Elke Wiss met Socrates op sneakers (nummer 1 in april 2020)
  • Femke Hogema met Winstgevende plannen (nummer 1 in november 2019)
  • Mark Tigchelaar met Focus AAN/UIT (nummer 1 in april 2019)
  • Anne Raaymakers met Vind ik leuk!  (nummer 1 in januari 2019)
  • Floris Wouterson met SuperSlapen (nummer 1 in september 2018)

  “Ik stond al na 3 dagen op nummer 1.”

  Leon Schaepkens

  Auteur van de bestseller '10 miljoen jaar leiderschap'

  “Die nummer 1 voelde als een soort onhaalbare droom. Maar: 2 weken voordat mijn boek uitkwam stond ik al op 1 bij Managementboek.”

  Robin Stevens

  Auteur van de bestseller 'Verbinding zonder wifi'

  “Ik vond het een behoorlijke investering. Maar ik had toch het geloof dat het zich wel zou terugbetalen aan het eind. En het keiharde bewijs is daar: ik werd binnen 2 weken nummer 1 op Managementboek.”

  Elke Wiss

  Auteur van de bestseller 'Socrates op sneakers'

  “Zonder deze training was ik niet op nummer 1 gekomen. Ik ben superblij, want mijn nummer 1 positie kan ik de rest van mijn leven gebruiken in mijn marketing. Daar ben ik Aartjan echt dankbaar voor.

  Femke Hogema

  Auteur van de bestseller 'Winstgevende plannen'

  “Mijn vorige boek heeft nooit bekendheid of reuring opgeleverd en dat wilde ik wel. Door deze online training is mijn boek een nummer 1 bestseller geworden. ”

  Mark Tigchelaar

  Auteur van de bestseller 'Focus AAN/UIT'

  “Anderhalf jaar lang stagneerde ik bij het schrijven. Dit is echt niks, dacht ik elke keer.​ Ik heb toen BusinessBoek Bestseller gekocht, en daarin kreeg ik een stappenplan. Binnen 2 weken na publicatie stond mijn boek op nummer 1.”

  Anne Raaymakers

  Auteur van de bestseller 'Vind ik leuk!'

  “Zonder Aartjan zou ik de marketing over het boek het in een compleet verkeerde volgorde hebben gedaan en pas over dingen zijn gaan nadenken op het moment dat al te laat was. 

  De nummer 1 positie heeft mijn reputatie als de bekendste expert in mijn markt definitief gevestigd.”

  Floris Wouterson

  Auteur van de bestseller 'SuperSlapen'

  Uniek voor Nederland en België

  Dingdong! De deurbel gaat en er wordt een taart bezorgd namens Managementboek.nl. Dit waanzinnige moment maak jij ook mee op de dag dat je boek op nummer 1 komt.

  BusinessBoek Bestseller van Aartjan van Erkel is de enige online training in Nederland en België waarin je persoonlijk wordt begeleid door een meervoudig bestseller-auteur van zakelijke non-fictie.

  De aanpak uit dit programma heb ik in de loop van de afgelopen 7 jaar ontdekt en geperfectioneerd tijdens het uitbrengen van mijn eigen boeken. Met als resultaten:

   

  • Mijn tweede boek MAAK ZE GEK! werd het bestverkochte managementboek van het jaar
  • Het steeg binnen een maand naar nummer 1 in de Managementboek Top 100 en bleef 39 dagen staan
  • …en moest door de grote vraag binnen een jaar 3 keer herdrukt worden
  • Landelijke media hebben me geïnterviewd en besproken, waaronder SBS6, Algemeen Dagblad, Emerce, Het Parool, BNR Nieuwsradio en NPO Radio 1
  • Mijn eerste boek Verleiden op internet bereikte de nummer 2 positie in de Managementboek Top 100
  • Verleiden op internet is inmiddels in 6e druk en meer dan 13.000x verkocht
  • 7 deelnemers die deze training volgden kwamen daardoor met hun eigen boek op nummer 1

  Meld je aan

  BusinessBoek Bestseller

  €3.000

  • Video’s: bestseller in 6 stappen
  • E-book: bestseller in 6 stappen
  • Opnames van groepsvragensessies
  • Groepsvragensessies met Aartjan
  • 1 jaar toegang tot online community van auteurs

  Alle bedragen zijn exclusief 21% btw.

  Heb je nog vragen of twijfels, voordat je je aanmeldt?

  Blijf er dan niet mee zitten. Mail ons even op info@schrijvenvoorinternet.nl.

  P.S.
  Als je nu aanmeldt voor BusinessBoek Bestseller krijg je de mogelijkheid om 1 gratis proefexemplaar van je boek te laten drukken op het moment dat jij dat wilt. Je boek wordt gedrukt in een oplage van 1: speciaal voor jou. Superhandig voor promotie, foto’s, Instagram of Facebook want het kan maanden duren voordat een uitgever en een drukker je definitieve boek klaarhebben. Meld je dus nu aan!

  “Bijna 40% meer deelnemers voor ons online masterprogramma”

  “Hoi Aartjan, ik heb volgens mij al eerder aangegeven HOE BLIJ ik met je online training BusinessBoek Bestseller ben.

  De training was echt de beste basis voor het schrijven van mijn boek, een onweerstaanbare achterflap, supertips voor de marketing en slimmigheden om mijn mailinglijst te laten groeien.

  Het effect van het boek is GIGANTISCH. Het heeft onze business echt weer op een volgend level gebracht.

  Het was mijn ambitie om:

  • Mijn ervaringen en ideeën te delen met de buitenwereld: creativiteit kunnen uiten.
  • Het meest waardevolle boek te schrijven voor mensen die dromen van een B&B, hotel, camping, trainingslocatie of vakantiewoningen.
  • En om het als marketingmiddel te laten werken voor onze online trainingen.

  Ik denk dat het gelukt is… 🙂

  • Geweldige reacties van mensen en schitterende verhalen.
  • Bijna 40% meer deelnemers voor ons online masterprogramma ‘Mijn Gouden Gastenbedrijf’ dan vorig jaar. Veruit ons beste jaar ooit sinds onze DroomplekAcademiestart.
  • 44 recensies op BOL.com met een score van 4.9
  • Publiciteit in oa het AD, live interview bij RTV-Utrecht, Magazine ‘Leven in Frankrijk’, OostenrijkMagazine, VertrekNL Magazine.
  • En al schrijvende is er een model (het DroomplekRoer) ontstaan wat nu dé basis is voor de coaching van mensen met een gastenbedrijfdroom én gastenbedrijven. Dat model was er anders echt niet geweest.

  Het uitgeven heb ik in eigen beheer gedaan met fijne steun van Het Boekenschap en daar ben ik best trots op! Dat ik het in eigen beheer geeft me veel vrijheid en ruimte om het boek voor ons volop als marketinginstrument te laten werken.

  Ik laat het gastenbedrijfeigenaren bijvoorbeeld weggeven aan gasten die ook een B&B, hotel, camping of vakantiewoningen willen beginnen.

  Ik denk dat het waardevol kan zijn om in de marketing van je training ook aandacht te besteden aan dit aspect: dat je ook zonder uitgever en zonder een top 5 notering een succesvol boek kunt hebben. En dat je daarmee de grote groep mensen die geen bestseller ambiëren, maar wel een goed boek voor hun doelgroep extra motiveert.

  Dank dank dank! Ik had echt geen betere training kunnen doen. Jouw training is wat mij betreft de beste in zijn soort.

  Mijn boek DroomplekGeluk blijkt een enorme katalysator voor onze online business en de verkopen van ons online programma zijn met bijna 40% gestegen.

  Daardoor kunnen we nog meer mensen helpen bij het succesvol starten van een gastenbedrijf: dat wat ik zo graag doe.“

  Nelleke Griffioen

  Droomplek Academie, Oostenrijk

  Ik stond al na 3 dagen op nummer 1″

  Ik heb vanaf mijn zevenentwintigste organisaties gemanaged en daar ook veel verandertrajecten gedaan. Ik werd toen later ondernemer en had een bedrijf met 100 man, met meerdere aandeelhouders. Ik was altijd geïnteresseerd in het thema leiderschap.

  Door die ervaring ontdekte ik: wat doet er nou toe en wat doet er niet toe? En toen dacht ik: voor mijn gevoel mag ik het nu opschrijven.

  Ik heb altijd een diepere behoefte gehad om een boek te schrijven en mensen iets te leren. Dat boek heb ik vooral voor mezelf geschreven, omdat ik het gewoon leuk vond. Maar ik wist ook van Aartjan dat je van het boek niet rijk wordt. Dus business-wise heb ik ook gekeken wat ik wilde. Door de training heb ik mijn businessmodel en mijn marketing aangepast. We hebben het boek daarin geïntegreerd. We vergaren nu bijvoorbeeld meer e-mailadressen van bezoekers en krijgen meer leads binnen via de website.

  Ik heb economie, bestuurskunde, rechten en psychologie gestudeerd en als praktische wetenschapper zoek ik altijd de nuance. Ik ben geen echte pure onderzoeker, ik ben eigenlijk iemand uit de praktijk. Daar wil ik mij neerzetten als expert, maar hoe schrijf ik dat nou simpel op? Van Aartjan leerde ik iets op te schrijven dat bloedend is. Om het anders te verpakken.

  Ik vond de titel van mijn boek echt wel een zoektocht. Iedere keer denk je: ik heb het. En dan legde ik het aan een paar mensen voor en die zeiden: mwah, dat kun je toch niet zo zeggen. De titel heeft me wel het meeste beziggehouden. En op een dag had ik hem: 10 miljoen jaar leiderschap. Daarna was er niemand meer die er nog iets van zei.

  Het interessantste van BusinessBoek Bestseller vond ik dat je overzicht krijgt. Van onderwerp, tot titel, tot hoofdstukindeling, tot mensen erbij betrekken, tot wel of niet zelf uitgeven, hoe zet je je marketingconcept op?

  Ik hoorde in BusinessBoek Bestseller bijvoorbeeld ook dat timing van het publicatiemoment belangrijk is, dus ik heb gezocht naar de piekmaand. De reden dat ik op nummer 1 ben gekomen is een combinatie van mijn onderwerp, de piekmaand en marketing.​”

  ​Leons boek 10 miljoen jaar leiderschap kwam uit in augustus 2021. Binnen 3 dagen stond het op 1 in de Managementboek Top 100.

  Leon Schaepkens

  Specialist in arbeid, organisatie en gezondheid

  “Twee weken voordat mijn boek uitkwam, stond ik al op 1 bij Managementboek.”

  “Mijn eerste boek De Kracht van NLP was een bundel met blogs. Dat liep al best aardig.

  Met de tips uit een e-book van Aartjan ben ik daarmee op nummer 19 gekomen. Leuk, maar ook frustrerend. Ik dacht: Als ik nog een keer een boek schrijf, dan wil ik op 1 komen.

  Op een avond zat ik naar de podcast Eindbazen te kijken waarin Aartjan geïnterviewd werd. Hij had het over elke dag je klanten e-mailen en ze elke keer een aanbod doen. Dat was voor mij echt een eye-opener.

  Ik was al die jaren veel te veel bezig met aardig gevonden worden door mijn lezers en vergat om gewoon lekker commercieel te zijn. Wat heb je aan lezers die nooit iets kopen? Aartjan gaf me door die podcast een schop onder m’n hol: “Wat ben je nou aan het doen man? Een beetje iedereen te vriend houden.”

  Hij zei: als je elke dag mailt dan gaan er eerst mensen weg, maar uiteindelijk blijft er een kleine hoeveelheid klanten over die wel echt dingen kopen. Dat was voor mij zo’n mega inzicht dat ik er zelfs niet van geslapen heb ’s nachts. Ben toen letterlijk diezelfde nacht mijn nieuwsbrievenbestand gaan opschonen.

  Vanaf dat moment ben ik anders en vaker gaan mailen en ik heb me aangemeld voor Business Boek Bestseller. Toen was ik om. Ik nam de beslissing: Ik ga een nieuw boek schrijven en ik wil zeker weten dat ik er alles aan heb gedaan om zo hoog mogelijk te komen.

  Aartjan zegt: leg jezelf in de watten tijdens het schrijven. Dus heb ik er 3 maanden voor vrij gemaakt, een dik vakantiehuis gehuurd in Portugal en ben samen met mijn vriendin gaan overwinteren.

  In de ochtenduren schrijven en ’s middags op het strand naar de cursus van Aartjan kijken op mijn laptopje. Toen was ik binnen no time op 80%. Iedereen stond versteld hoe snel het ging terwijl we alleen maar foto’s posten van strandwandelingen en roadtripjes door de Algarve.

  Eerlijk gezegd was ik tegen mijn omgeving een beetje bang om uit te spreken dat ik met mijn boek op 1 wilde komen. Want als je dat eenmaal hebt gezegd en het lukt dan niet… Die nummer 1 voelde toen nog als een soort onhaalbare droom.

  Kijkend naar de cursus was het gewoon irritant hoeveel Aartjan weet. Daardoor werd die droom ongemerkt steeds haalbaarder. De hele tijd eyeopeners, momenten dat je ja zit te knikken in je eentje voor je beeldscherm weet je wel.

  Ik vond de training supergoed opgezet. Hij heeft zo veel oog voor detail, en dat is goed voor mij. Dat ik gewoon precieze instructies krijg over wat ik moet doen, dus: dit moet je doen, dat moet je doen, daar moet je op letten, dit moet je zeker niet doen. Soms stond ik op het punt om iets te doen en dan zei hij dat het een van de veelgemaakte fouten is. Dat viel me op, als ik net iets wilde gaan vragen dan had Aartjan daar al een antwoord op.

  Vroeger werkte ik in de sales bij de Gouden Gids en Yahoo: door Nederland heen crossen en advertenties verkopen. Ik had toen een salesmanager, een aardige gast met een grote glimlach, die me pushte om het onderste uit de kan te halen. En op de één of andere manier werd Aartjan, zonder dat hij het zelf wist, in mijn hoofd mijn salesmanager voor mijn boek.

  Hij wakkerde een competitiegevoel in mij aan. Hij zei hele prikkelende dingen. Ik denk dat ik anders echt zo’n blije eikel-tekst voor de achterflap had geschreven bijvoorbeeld. Mijn redacteur zei letterlijk over mijn flaptekst: “Zo dat zie je niet vaak zeg, dat het zo triggerend is geschreven.” Dat had ik zonder de cursus van Aartjan nooit zo goed kunnen doen. Of een lezer die me mailde over een van de bulletpoints op de achterflap: “Die 3 dingen die je nooit moet doen in zakelijke gesprekken, op welke bladzijde staat dat, want ik kan niet wachten om het te lezen.” Dan weet je dat het werkt.

  Een boek schrijven is best een eenzaam project, zeker als je in de hele winter in Portugal zit zonder je vrienden. Maar door de video’s van Aartjan en de community krijg je toch het gevoel dat je het samen aan het doen bent. Niet dat ik gezellig met iedereen ging kletsen of zo, maar ik werd er bijvoorbeeld wel lekker competitief van.

  Door alles toe te passen wat ik leerde stond mijn boek ‘Verbinding Zonder Wifi’ al 2 weken voordat het uitkwam op nummer 1 bij Managementboek. Dat was groot feest. En de inzichten uit BusinessBoek Bestseller leverden niet alleen die nummer 1 positie op, het was ook meteen een schop onder m’n kont voor de rest van mijn marketing.

  Ik ben zelfs zoveel aan marketing gaan doen dat het eigenlijk behoorlijk ongemakkelijk voelde. Ik dacht dat mensen er helemaal gek van zouden worden. Maar na elke marketingactie zag ik gelijk: weer een berg boeken verkocht. Ik schrijf nu ook hele andere teksten voor mijn website en mailings.

  Ik denk dat er vroeger iets in mij zat dat denkt dat ik niet continu commercieel mag zijn, omdat ik bang ben dat lezers me dan niet meer aardig vinden. En af en toe krijg ik inderdaad mails dat ik te commercieel ben geworden. Maar die mensen bleken dan nog nooit iets gekocht te hebben. Dat inzicht hielp me echt enorm. Blijkbaar wilden ze alleen graag gratis stukjes lezen. Leuk compliment voor mijn schrijfsels, maar verder heb je daar weinig aan. Vroeger mailde ik ze dan heel aardig terug, maar nu verwijder ik ze gewoon uit mijn lijst.

  Ik ben van 45.000 mailadressen naar 30.000 gegaan of zo in een halfjaar. Maar ik vind het prima, want het gaat in heel veel opzichten beter. Ik heb nu behalve enthousiaste lezers, ook lezers die mijn trainingen en boeken kopen. Zelfs als ik niet op nummer 1 was gekomen had ik de cursus daardoor 100% gewaardeerd.

  Ik heb nu echt een boek waar ik trots op ben. Niet alleen is de inhoud veel beter dan bij mijn eerste boek, ook is het gewoon knetterlekker dat ik al zo lang bovenaan de bestsellerlijst sta.”

  ‘Verbinding zonder wifi’ van Robin Stevens stond 2 weken voor de publicatiedatum al op nummer 1 in de Managementboek Top 100 en bleef daar 30 dagen lang staan.

  Robin Stevens

  NLP-trainer en spreker

  “Mijn boek stond na 2 weken op nummer 1 op Managementboek, en kreeg binnen 5 weken een 6e druk.”

  “Ik geef lezingen en coaching over praktische filosofie, socratische gesprekken en creatief denken. Van oorsprong ben ik theatermaker en regisseur.

  Ik wist wel wat over marketing, maar ik wist niet hoe je een boek vermarkt.

  Toen ik me aanmeldde voor BusinessBoek Bestseller was ik een eindje op weg met mijn boek, maar ook weer niet superver.

  Ik was nieuwsgierig en ik zocht een stappenplan. Het was handig dat Aartjan me aan de hand nam hoe ik dat boek op creatievere manieren kon verkopen dan een uitgever.

  Mijn uitgever ging wel van alles doen, maar ze gaan natuurlijk niet voor elke auteur een aparte campagne maken.

  Ik dacht: volgens mij moet ik mijn eigen achterban mobiliseren. Daar heb ik het meeste aan gehad van BusinessBoek Bestseller. Hoe interesseer je lezers? Hoe zorg je dat veel mensen enthousiast raken over je boek? Hoe maak je ze fan van jou, voordat boek er is?

  Een individuele schrijfcoach inhuren had ook gekund, maar dat vond ik te beperkt. Wat me aansprak aan deze training was de breedte. Het ging van meedenken over een titel, ondertitel, achterflap tot meedenken over: Hoe vermarkt je dat boek dan? Een schrijfcoach staat misschien wel naast je, en denkt inhoudelijk mee. Maar gaat die bedenken hoe je veel boeken verkoopt?

  Deze training vond ik vooral een heel compleet pakket. Alles zit erin. Ik hoefde dus niet meer alsnog op zoek naar een boek over marketing, of een boek over structuur.

  Ik kwam op ideeën die ik zelf nooit zou hebben gehad. Aartjan gaf bijvoorbeeld tips om je publiek te betrekken bij je schrijfproces. Dat had ik uit mezelf ook wel gedaan, maar door de voorbeelden was het concreter hoe ver je daarin mag gaan.

  Als je deze training niet hebt, dan vertrouw je op je uitgever. Die hebben niet altijd door hoe echt goede contentmarketing werkt. Ze gooien wel wat online, maar echt doordacht is het niet.

  Ik had 2 hele zijige titels. Die waren echt vet lelijk. Ik wist al meteen: dit wordt ‘m niet, maar ik wist niet zo goed wat wel. Een van de deelnemers in de community van BusinessBoek Bestseller was altijd heel betrokken. Hij gaf me een tip waardoor ik opeens op het idee kwam van ‘Socrates op sneakers’.

  Ik vond het een behoorlijke investering. Maar ik had toch het geloof dat het zich wel zou terugbetalen aan het eind. En het keiharde bewijs is daar: ik werd meteen nummer 1 op Managementboek, en ook in de bestseller top 60 kwam ik binnen, en in de bestseller top 10 non-fictie ook.

  Mijn boek werd een soort hype. Ik merkte dat lezers zich onderdeel voelden van een soort community, waar ze bij willen horen. Dat vind ik ontzettend ontroerend, en ik ben heel dankbaar als mensen de moeite nemen om een foto van zichzelf met het boek te maken, een stukje te schrijven, en zeggen wat dat boek voor ze doet. Dat is ongelooflijk gaaf.”

  Elke’s boek ‘Socrates op sneakers’ stond binnen 2 weken  op nummer 1 in de Managementboek Top 100. Na 5 weken bereikte het de zesde druk.

  Elke Wiss

  Praktisch filosoof & Denkdokter,
  De Denksmederij

  Zonder deze training was ik niet op nummer 1 gekomen.”

  “Door de marketing van Aartjan over deze training realiseerde ik me dat ik mijn nieuwe boek op 1 wilde krijgen op Managementboek. Ik had al 3 andere boeken uitgebracht, en die waren op nummer 3, 8 en 8 gekomen.

  Maar ik hou wel van winnen, en Aartjan stimuleerde me om ervoor te gaan. Dat was de reden dat ik BusinessBoek Bestseller kocht.

  Ik heb toen van tevoren nog wel gemaild met het team van Aartjan, want ik had als auteur geen hulp nodig bij het schrijfproces. En ik had ook al zelf aardig wat marketing gedaan voor mijn eerdere boeken. Plus: ik had al een goed onderwerp voor mijn boek, en ik had ook al een uitgeverij.

  Dus ik vroeg me af of ik er nog wel iets uit zou halen.

  Maar toen ik de training volgde door hem in de auto te beluisteren, merkte ik dat er toch nog veel dingen mogelijk waren op marketing-gebied die ik nog nooit eerder had gedaan.

  Het is me bijvoorbeeld gelukt om in mijn nieuwe boek meer dan 20 reviews van lezers in de eerste druk te krijgen die mijn boek al gelezen hadden. Dat zie je haast nooit.

  Terwijl ik de training volgde, zag ik hoe Anne Raaymakers en Mark Tigchelaar die ook in BusinessBoek Bestseller zaten, met hun boeken op 1 kwamen. Dat inspireerde me.

  Aartjan heeft me ook aangespoord om een verdienmodel aan mijn boek te koppelen, zodat ik nu meer geld verdien aan mijn boek dan alleen maar de royalty van de uitgever.

  Ik heb een week lang op 2 gestaan met mijn boek en dat was best wel zenuwslopend. Want een tweede plaats is net niks, maar nummer 1 is Olympisch goud voor een auteur. Gelukkig heeft Aartjan me toen een paar tips gegeven van slimme dingen die ik kon doen om van 2 naar 1 te stijgen, en dat is gelukt.

  Ik ben superblij met mijn nummer 1 positie, want die kan ik de rest van mijn leven blijven gebruiken in mijn marketing. Daar ben ik Aartjan echt dankbaar voor.​”

  ​Femkes boek Winstgevende plannen kwam uit in oktober 2019. Binnen anderhalve week stond ze op 1 in in de Managementboek Top 100 en was de 1e druk van 1.500 exemplaren uitverkocht.

  Femke Hogema

  Spreker, auteur en opleider voor Profit First Professionals / Winstadviseurs

  Mark Tigchelaar

  Neuro-psycholoog, TEDx-spreker en auteur van 5 boeken

  “Door deze training is mijn boek een nummer 1 bestseller geworden.”

  “​Ik heb in het verleden 5 boeken uitgebracht. Maar mijn frustratie was: die hebben nooit de top 10 gehaald. Het zijn tijdloze, stabiele boeken maar ik heb geen piekmaand gehad. Dat is 1 van de dingen die ik van Aartjan heb geleerd. Ik dacht: Fuk, ik snap precies wat je bedoelt. Het kwartje viel gelijk. Die piekmaand is precies wat het heeft gemist.

  Mijn vorige boek heeft nooit bekendheid of reuring opgeleverd en dat wilde ik. Een tijdje geleden kwam Nooit meer te druk uit, van Tony Crabbe. Die heeft echt een fenomeen gecreëerd. Dat is wat ik ook wil. Maar dan moet je marketing retestrak zijn. En je boek moet supergoed zijn.

  ​Mijn doel is dat mensen bij de koffieautomaat gaan kletsen: ‘Hoe doe jij dat met je focus?’ Dan is het een Fenomeen. Dat gaat verder dan mij. Dat gaat verder dan het boek.

  ​Sommige mensen zeggen: ‘Ik ben al blij als ik 1 iemand geholpen heb.’ Maar ik ben daar niet blij mee. Ik wil er veel meer mee. Ik ga voor de hele grote schaal.

  ​Ik ben superblij met mijn nummer 1 positie op Managementboek, en ik had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren. Twee dagen nadat mijn boek uitkwam stond ik al op nummer 1. Er komt meteen een herdruk aan, heel cool.

  ​Waar ik ook een plannetje voor heb is een marketingcampagne samen met een internationaal A-merk. Want ik heb van Aartjan geleerd hoe je opvalt door iets ‘belachelijks’ te doen.

  ​Het boek schrijven heeft me zeker een ton gekost als ik omreken hoeveel trainingen ik niet heb gegeven en hoeveel sales ik niet heb gedaan. Dat bedrag wil ik minimaal 2 keer terugverdienen.

  ​Ik wil niks aan het toeval overlaten, dus heb ik bij iemand een schrijftraining gevolgd. Maar ik had ook marketingkennis nodig. We hebben een grote salesmachine, maar de marketingmachine is nul. En dat vind ik superleuk om van Aartjan te leren. Alles wat ik van hem heb geleerd voor het boek kan ik zo voor trainingen inzetten. Dat vind ik te gek, ik leer marketing nu.

  ​Wat me ook heel erg heeft geholpen zijn de tips voor de ‘blurb’, de tekst op de achterflap. Dat moet gewoon de verkooppagina zijn van het boek.”

  ​Marks boek Focus Aan/Uit kwam uit in april 2019 en stond binnen 2 dagen op nummer in in de Managementboek Top 100. Binnen 1 week was de 1e druk uitverkocht.

  “Ik wilde een bestseller-auteur zijn, en dat ben ik nu.”

  “Anderhalf jaar lang stagneerde ik iedere keer bij het schrijven. Ik vond het gewoon niet goed genoeg. Bij alles wat ik opschreef dacht ik bij mezelf: ‘Nah, dit wordt echt niks.’

  Ik ben ook echt een paar keer opnieuw begonnen. Ik heb zeker 10 versies weggegooid toen. Dit is echt niks, dacht ik elke keer.​

  De uitgever die appte me zowat iedere week en iedere keer zei ik: ‘Ik ben er mee bezig hoor. Binnenkort, binnenkort!’ Maar ja, dat was helemaal niet binnenkort joh.

  Het was gewoon uitstelgedrag. Echt om moedeloos van te worden. Ik vond het zo vervelend. Ook voor de uitgever want zij was altijd echt heel supportive. Ik was op een gegeven moment zo ver dat ik de handdoek in de ring wilde gooien.​​

  Ik vond dat ik gefaald had, ik dacht: ‘Zie je wel, ik kan dat helemaal niet.’

  Ik heb toen hulp gevraagd aan Aartjan en ik heb BusinessBoek Bestseller gekocht. Ik heb gewoon alles gedaan wat hij zei dat ik moest doen. Ik denk: Nou, als ik dat doe dan heb ik dat resultaat. En voilá. Ik had gezien dat het bij hem werkte en ik wilde geen worstelende boekenschrijfster zijn. Dat is echt wel een nachtmerrie hoor. Ik wilde een bestsellerauteur zijn en dat ben ik nu geworden.

  ​In BusinessBoek Bestseller kreeg ik een stappenplan en ik heb gewoon stappenplannen nodig. Ik maak ze voor mijn klanten, maar ik heb ze zelf ook nodig. Dat is gewoon wat ik nodig heb om in actie te komen. Klaar.

  ​Anders stagneer ik. Ik moet overzicht hebben. Hoe ik mijn boek kon promoten. Hoe ik de lezers in actie kon zetten. Hoe ik in de pers kon komen. Wat er op de achterflap moest staan.”

  Anne’s boek Vind ik leuk! kwam uit in januari 2019 en binnen 2 weken stootte het door naar nummer 1 in de Managementboek Top 100. De eerste druk van 2.000 boeken was na 1 maand uitverkocht en de uitgeverij heeft met spoed nieuwe boeken moeten laten bijdrukken.

  Anne Raaymakers

  Facebook marketing expert,
  Eindhoven

  Floris Wouterson

  Slaap performance coach en deelnemer BusinessBoek Bestseller

  “Toen mijn boek uitkwam, ging het meteen naar nummer 1.”

  “De wens om een boek te schrijven had ik al lang, maar het is best wel een bastard van een project. Ik dacht: kan ik wel goed genoeg schrijven? Is het onderwerp wel goed genoeg? Toen ik had besloten dat ik over slapen ging schrijven, heb ik het eerst een jaar uitgesteld. Het was uitstelgedrag, op de lange baan schuiven. Terwijl ik wist, van binnen, dat ik er heel erg veel zin in had.

  Aartjan heeft me geholpen bij de concrete eerste stappen. Hoe begin je nou eigenlijk? Hij gaf de tip om met iets te beginnen waar ik nooit zelf opgekomen was.

  Toen ik was begonnen heb ik mezelf behoorlijk onder druk gezet. Zo van: het moet af, ik heb een deadline. Daardoor kwam ik in de stress. Aartjan heeft me geholpen een schrijfroutine neer te zetten.

  Hoe maak je het proces leuk voor jezelf, dat het geen stressproject wordt? Aartjan heeft me laten zien hoe je er een feestje van maakt. Nu vind ik het gewoon fun! Heel erg leuk om te doen. Ze noemen het ook wel deep work geloof ik. Ik schrijf nu 1 hoofdstuk per week.

  Wat ik van hem heb geleerd is catchy titels voor hoofdstukken schrijven die prikkelend zijn. Ook hoe je storytelling gebruikt in een boek. En de cover, daar heeft hij goede tips over gegeven. Daardoor heb ik een overtuigende flaptekst en bio geschreven voor de aanmeldingsbrochure van de uitgeverij.

  Ik vond het soms moeilijk om paragrafen en hoofdstukken aan mekaar te lullen. Dat heeft hij me ook geleerd. Aartjan is heel enthousiast en hij heeft altijd zo 3 of 4 creatieve ideeën voor je. Superinspirerend.

  Zonder Aartjan zou ik de marketing over het boek het in een compleet verkeerde volgorde hebben gedaan en pas over dingen zijn gaan nadenken op het moment dat al te laat was.

  Ik had er de ballen verstand van hoe je een gesprek met een uitgever aangaat. Aartjan heeft me geleerd dat ik niet moest aankomen met: ik moet daar nog over nadenken. Dus ik kwam binnen met een concreet plan. Ik had bijvoorbeeld al een tekst voor de achterflap. Dat is heel overtuigend voor een uitgever. En ik heb slimme tips van hem gebruikt in de onderhandeling over de auteursovereenkomst. Na het eerste gesprek met de uitgever was het al meteen bijna rond.

  Mijn boek ‘SuperSlapen’ was nog niet eens uit toen mensen me er al op aanspraken via Facebook. En in onze 2 beddenwinkels beginnen mensen er ook over te vragen. We krijgen binnen onze markt de nodige exposure. Ik merkte ook dat een heleboel mensen mij in stilte aan volgden terwijl ik mijn boek schreef.

  Toen mijn boek eindelijk uitkwam, ging het meteen naar nummer 1. Dat heeft mijn reputatie als de bekendste expert in mijn markt definitief gevestigd.”

  Toen het boek van Floris uitkwam, steeg het direct naar nummer 1 in de Managementboek Top 100 en bleef 3 weken lang op nummer 1 staan.

  “We gaan nu al ruim over de 3.000 verkochte boeken heen, terwijl het nog niet eens officieel is verschenen.”

  “Ik maakte kennis met Aartjan doordat ik een andere online training bij hem volgde, en in 2018 kocht ik BusinessBoek Bestseller. Dat kwam precies op het moment dat mijn ‘fans’ begonnen te vragen of ik een boek wilde schrijven met mijn tips over Frankrijk. Vervolgens heb ik ze gevraagd wat er dan in zou moeten staan.

  Ik heb het afgelopen jaar enorm veel geleerd door deze training en het gevolg is dat er vandaag om 07:00 uur een exclusieve pre-sale is gestart waarin ik alles wat ik heb opgestoken is verwerkt. Inclusief ‘epic e-mails’ en een ‘belachelijk aanbod’.

  Er worden nu elke minuut boeken verkocht terwijl het boek er nog helemaal niet is. Ik weet niet wat me overkomt en na 4 uur staat de teller al op een paar honderd en het gaat maar door.”

  [UPDATE – EEN PAAR DAGEN LATER:] “Ik kreeg te horen dat de ANWB, Bijenkorf, Bruna en de Belgische Standaardboekhandels mijn boek gaan inkopen. Incl de eigen sales gaan we al ruim over de 3.000 verkochte boeken heen, terwijl het boek nog niet eens officieel is verschenen 🙂

  Dat was mij nooit gelukt zonder jou, Aartjan. Merci Beaucoup.

  [UPDATE – MEI 2020:] Frankrijk Binnendoor is al 28 weken het best verkochte reisboek over Frankrijk (nog steeds op nr 1 in de top 10 reisboeken Frankrijk) en stond 25 weken vet op nr 1 in de bol.com Top 10 in de categorie reisboeken Europa 🏆 Oh ja en vorige week was het één van de vijf best verkochte reisboeken in Nederland en België volgens de GFK cijfers.

  Eerste druk van 6500 is uitverkocht. Ondanks Covid19 ga ik er vanuit dat voor eins van het jaar 10.000 boeken zijn verkocht los van de extra’s met e-books en luisterboeken plus lidmaatschappen.

  Ruud Couwenhoven

  Frankrijk-, SEO- en affiliate marketing expert, Stein

  Ja, ik abonneer me op de beruchte DAGELIJKSE politiek incorrecte marketing-tip van Aartjan en krijg meteen het e-book in mijn inbox:

  Gratis e-book