Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Hoe ik afkickte van ‘de nieuwe nicotine’

Aartjan van Erkel

in Boekmarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

 

Vandaag is het 22 januari, een mooie dag om je goede voornemens te begraven. Een meter tachtig diep, en goed aanstampen.

Heeft het überhaupt zin om dronken knagend op een oliebol jezelf de opdracht mee te geven om dit jaar 2 keer per week naar de gym te gaan, elke dag 10.000 stappen te wandelen of je moeder vaker te bellen?

Volgens Wouter de Jong heeft dat inderdaad zin. Maar, alléén als je een sterke geest hebt. Daarom schreef hij de bestseller Mindgym – Sportschool voor de geest en afgelopen vrijdag was ik samen met Chiara bij zijn theatershow in het Delamar theater in Amsterdam.

Hipster Wouter vertelde dat in de mindgym voor het sterker maken van je geest maar 4 fitnesstoestellen staan. Op het podium demonstreerde hij één van die toestellen door 3 proefkonijnen uit de zaal het podium op te trekken en ze te vragen om hun hand in een bak ijsklontjes te steken.

Alle drie de proefkonijnen kregen een opdracht die ze kon helpen om de pijn bij zichzelf te verminderen.

Proefkonijn 1 kreeg als opdracht: denk terug aan je eerste kus. Proefkonijn 2 had als opdracht: wees nieuwsgierig naar de pijn die je voelt in je hand. En konijn 3 had een luidruchtige opdracht: brul oerkreten.

Millennial Wouter legde ondertussen uit dat de wetenschap heeft aangetoond dat proefpersoon 2 (wees nieuwsgierig) het meestal veel langer uithoudt dan de andere 2 ijskonijnen. Op die manier introduceerde hij zijn eerste fitnesstoestel: Aandacht.

Door met je aandacht naar je pijnlijke hand te gaan en even goed te voelen wat je voelt, heb je er minder last van. Aandacht is heel belangrijk bij impulsbeheersing – bijvoorbeeld de impuls om je hand uit een bak ijswater te rukken – en impulsbeheersing is weer een van de grootste voorspellers van geluk.

Hoe langer je in staat bent om impulsief gedrag bij jezelf tegen te houden, hoe meer geluk je waarschijnlijk ervaart.

Omdat ik nog nooit een goed nieuwjaarsvoornemen heb volgehouden, ben ik al jaren gefascineerd door habit-vorming bij mezelf. Want heel af en toe lukt het me tóch om een gezonde gewoonte op te nemen in mijn dagelijkse rituelen.

Ondanks mijn slechte impulsbeheersing is het me 2 jaar geleden bijvoorbeeld gelukt om af te kicken van een drug die volgens arts Mike Hyman 8 keer zo verslavend is als cocaïne en ook wel ‘de nieuwe nicotine’ genoemd wordt.

Ik heb het over mijn suikerverslaving.

Komende maand vertel ik in Het Lab hoe ik 2 jaar geleden mijn suikerverslaving eronder kreeg, na vele mislukte pogingen.

Ik ben al anderhalf jaar suikervrij, en heb totaal geen behoefte meer aan chocola, koek, taart en ijs.

Je kunt voor mijn neus een versgebakken punt Dudok-appeltaart met een grote blob echte slagroom gaan zitten opeten en ik taal er niet naar. Sterker nog: jij liever dan ik.

Disclaimer: het techniekje dat ik gebruikt heb, is ook weer een soort verslaving. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat pubers hooked zijn aan hun smartphone.

Ik heb dus ook mijn smartphone gebruikt om mezelf te bevrijden van suiker.

In de newsletter die Members thuisgestuurd krijgen bij de Masterclass van februari, doe ik uit de doeken wat ik precies heb gedaan en hoe jij dit kunt gebruiken om je eigen milde verslaving te overwinnen.

Dit is de link, junkie:

www.HetLab.online

Aartjan van Erkel

PS

Wat je nog meer krijgt in februari is een interview waarin Nederlands bekendste expert op het gebied van concentratie lekker op zijn praatstoel zit en tot ons spreekt vanaf zijn sabattical-adres op Bali, plus de 2 manieren die voor mij hebben gewerkt om mezelf ondanks mijn slechte impulsbeheersing toch langer te kunnen focussen.

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: