Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Kees zoekt een vrouw

Aartjan van Erkel

in Conversie optimalisatie

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Sinds het ’s morgens weer licht is rond 7 uur als ik deze berichten zit te schrijven, heb ik gezelschap van iemand anders die ook met zijn marketing bezig is.

Het is Kees, de bruine kikker die huist in de afwateringsgoot onderaan de afrit waar mijn kantoor-souterrain zit. Hij zit elke ochtend bronstig te grommen als ik dit typ. Zijn geluid klinkt anders dan het bekende vrolijke kwaken van de groene kikker. Bruine kikkers leven in de blubber en hun geluid is laag en donker.

Kees is de nieuwe bewoner van dat geultje met regenwater sinds Henk is overleden die daar eerder huisde. Over de noodlottige dood van Henk heb ik een tijd geleden bericht en daar toen veel bemoedigende reacties op gekregen, want je begrijpt dat ik daar kaPOT van was.

Als je woker bent dan goed voor je is dan heeft het geen zin om een kwaaie mail te sturen waarom ik weer een mannennaam aan mijn kikker heb gegeven, want als je het opzoekt kun je lezen dat alleen mannetjes bruine kikker kwaken in het voorjaar. Ze zoeken namelijk een vrouw. Niet om een gezin mee te stichten natuurlijk, maar om samen een lillende bak dril te maken.

De bruinekikkervisjes heb ik vorige keer binnen no time een hele school amfibietjes zien worden en voor ik het wist waren ze allemaal weg. Ik denk dat ze het geen van allen overleefd hebben want anders zouden ze regelmatig hier bij mij op hun geboorteplek zijn teruggekeerd om in het voorjaar met zijn allen te gaan zitten kwaken. En ik hoor toch echt alleen maar Kees.

Het zou niet best zijn als je klanten allemaal wegglippen als ongrijpbare kleine kikkertjes en je ze daarna nooit meer terugziet. Wat je eigenlijk wilt is dat ze allemaal vaak terugkomen en het liefst helemaal nooit weggaan.

Daar is een formule voor, die het beste werkt als je een kennisbedrijf hebt. Dus als je een goeroe, expert of mentor bent die je klanten helpt met wat je allemaal weet. Die formule heet de Weg naar Succes.

Zo weet je dat je nog geen duidelijke Weg naar Succes hebt: dan stappen er maar weinig klanten bij je in en blijven de meeste niet lang bij je.

Een ontbrekende Weg naar Succes is de grootste reden dat klanten niet bij jou binnenkomen en jarenlang blijven uitstellen om zich door jou te laten helpen, zelfs als ze geld zat hebben en een hoge urgentie voelen.

En het is ook de grootste reden dat klanten niet bij je blijven, zelfs als je nog allerlei stappen voor ze hebt waardoor hun situatie steeds beter wordt en hun resultaten pas echt epic zijn.

Het is een van de allerbelangrijkste dingen in je positionering als goeroe of mentor, omdat het je klant een gevoel van rust en richting geeft.

Het is wat klanten van jou willen horen zodat ze jarenlang geen behoefte meer hebben om te luisteren naar een andere expert, want jij bent de enige die ze een duidelijke route aanbiedt.

Verwar je Weg naar Succes trouwens niet met het uitleggen van je methode. Daar zijn experts dol op en als ze dat in hun marketing doet, vervelen hun klanten zich kapot. Met een Weg naar Succes geef je ze geen methode, maar een droom.

Een goede Weg naar Succes maakt je klanten hongerig. Terwijl de marketing van de meeste goeroes, experts en mentoren ze verzadigt.

Maandag deel ik de formule voor deze marketingtool met de Members van Het Lab. We sturen eind van de dag de opdracht naar de drukker en daarna ben je te laat om deze nieuwe masterclass nog in handen te krijgen.

Je membership starten zodat je hem volgende week in de bus krijgt doe je door jezelf uit de blubber te trekken en naar deze pagina te huppen:

https://www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab/

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: