Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Henk is dood

Aartjan van Erkel

in Conversie optimalisatie

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Toen ik vorige week mijn kantoor opruimde, vond ik in een donker hoekje een gemummificeerd lijk.

Ik trok een doos weg en daarachter bleken de stoffelijke resten te liggen van een bruine kikker (Rana Temporaria).

Eerst deinsde ik goddomme een paar meter terug want ik had geen zwart ingedroogd horror-amfibie op mijn werkplek verwacht. Ik ben al bang van een spinnetje.

Toen mijn hart weer normaal klopte, keek ik bedroefd van dichtbij naar de stoffelijke resten van Henk, want die was het natuurlijk.

Henk is dHee trouwe kikker die zich al jaren ophield in de afwateringsgoot onder het raam van mijn kantoor. In het voorjaar bromde hij ’s ochtends vroeg als ik mijn dagelijkse e-mail schrijf.

Ik denk dat hij toen het zo heet was een keer naar binnen is gehupt toen ik de deur open had staan, want in mijn kantoor is het altijd lekker koel doordat het een souterrain is. Daarna moet hij zonder dat ik het wist gevangen geraakt zijn doordat ik de deur dichtdeed. Waarom ik niks heb gehoord en daarna geen lijklucht heb geroken snap ik echt niet.

Enniewees, behalve een gemummificeerde kikker had ik ook wel gemummificeerde klanten in mijn kantoor kunnen vinden. Want klanten blijven in mijn business vaak jarenlang, zelfs decennialang bij me. Sommigen letterlijk tot aan hun dood.

Het komt in mijn bedrijf zelden voor dat klanten binnenkomen en daarna snel weer weg zijn. Wat veel vaker gebeurt, is dat ze binnenkomen na het lezen van boeken of e-mails en daarna blijven plakken. In veel gevallen zie ik ze daarna de ene na de andere online training kopen, en zich aanmelden voor mijn membership Het Lab. De absolute toppers treden toe tot mijn Nummer 1 Mastermind.

Toch doe ik in mijn marketing mijn best om mensen weg te jagen. Ik wil niet iedereen als klant, en sta bij de poort van mijn wereld als een wantrouwige, meurende ouwe kobold met een prikkend zwaard de kwaliteit van klanten te keuren voordat ik ze grommend binnenlaat.

En voordat iemand de poort door mag, heb ik in veel gevallen vertraging toegepast om ze niet te overhaast te laten beslissen. Ik hou niet van shopaholics en impulsaankopen. Van die klanten die wel een training kopen, maar er dan niks mee doen. Wegwezen!

Vertraging tijdens het conversieproces zorgt ervoor dat ze zich goed realiseren waar ze aan beginnen bij mij. Er zijn 5 formules waarmee ik klanten afrem voordat ze de stap wagen, en die specifieke vormen van wegjaagmarketing heb ik nog nooit in detail beschreven.

Daarom heb ik dat nu wel gedaan, in de vorm van een masterclass voor de Members van Het Lab. Maandag om 17 uur sturen we de formules voor het converteren van leads door vertraging naar de drukker. Als je voor die tijd Member bent, dan krijg je ze volgende week in de bus.

Zowel de 5 vormen van vertraging die ik zelf toepas, als ook nog 3 andere die niet mijn ding zijn maar die in een ander type business dan de mijne wel heel goed werken.

Vertraging op de juiste manier gebruiken zorgt voor klanten die relaxter binnenkomen, bereid zijn om hogere tarieven te betalen, en achteraf een beter gevoel overhouden aan hun investering. Het is een van de slimste manieren om buyer’s remorse te voorkomen bij je klanten.

Als je voor maandag 17.00 uur Member wordt van Het Lab Fast Lane, krijg je de formules per post toegestuurd en ga ik hem daarna samen met jou toepassen in je eigen business in een live online sessie.

De link om tijdig Member te worden is https://www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab/

Aartjan van Erkel

P.S.

Goed nieuws uit de kikkergeul: toen ik deze week melancholiek in het water van Henks afwateringsgeultje loerde, dook daar verschrikt een bruine kikker onder water. Het territorium van Henk is dus blijkbaar alweer ingenomen door een vervanger, die zich klaarmaakt om er over een paar maanden te gaan overwinteren. Ik moet nog een naam voor hem/heur verzinnen. Suggesties zijn welkom.

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Top! Tnx man.

 

Zo regel je het:

1. Geef ons je JAWOORD in ons geliefde Slack.

2. Vermeld je keuze - alleen of samen.

3. Geven wij je verdere eh, instructies.

 

Zo simpel is het.

Makkelijker konden we het niet maken. En het wordt vanaf nu alleen nog maar leuker.

Helaas, Road Runner. Nog even geduld.

 

Deze button doet niet wat-ie belooft.

Slechts een salespagina-voor-de-vorm-dingetje.

 

Te doen: eerst alles doorlezen tot het helemaal hartstikke eind. Zeker van je zaak zijn en zo.

Klik maar ergens naast deze pop-up.

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: