Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Tiktok jij ook weleens op je hoofd als je ziet wat ondernemers doen op social media?

Aartjan van Erkel

in Online marketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Een paar weken geleden hoorde ik 2 ondernemers met elkaar praten over een nieuw LinkedIn-goeroe.

Allebei die ondernemers hadden een training van hem gekocht. Daarin legde hij uit hoe je veel meer reacties krijgt op LinkedIn. Het enige wat je hoefde te doen was regelmatig een bericht posten volgens een of ander format.

En o ja, om er een succes van te maken was het ook nodig om dagelijks te reageren op posts van andere LinkedIn-gebruikers. Dat kostte ze iedere dag ongeveer 2,5 uur tijd.

De een zei dat hij daarop was afgehaakt. Dat ging hij niet doen. De ander antwoordde dat hij zich inderdaad wel een slaaf voelde nu. Hij lachte er wrang bij.

Als je ondernemers kent die met online marketing bezig zijn, kun je er vergif op innemen dat ze binnen de kortste keren opgewonden met elkaar in gesprek zijn over een nieuwe manier om succes te hebben op social media.

Iemand heeft bijvoorbeeld ontdekt hoe je meer reacties krijgt. Shares. Hartjes.

Ze zijn elkaar druk aan het uitleggen hoe je dat voor elkaar krijgt.

Die ondernemers kun je dingen horen zeggen als: “YouTube Ads zijn nu wat Facebook Ads 7 jaar geleden waren”.

Als je ze dan later spreekt, hoor je niks meer over die tip waar ze pas geleden nog zo opgewonden over waren. Want ze zijn inmiddels allang weer wat anders aan het proberen, of die tip van toen werkt inmiddels niet meer. Te veel mensen zijn het gaan doen en ja, dan is het kansloos.

Ondernemers om jou heen hollen misschien ook wel achter dingen aan waar jij helemaal niet achteraan wilt hollen. Ze zijn nu waarschijnlijk enthousiast over Tiktok, terwijl jij op je hoofd tiktokt als je ziet waar ze mee bezig zijn.

Als je een ongemakkelijk gevoel krijgt bij het gedrag van anderen, vertrouw dan je gevoel. Je bent niet achterlijk of ouderwets. Wat je waarneemt is slaafs gedrag van ondernemers die zich onderwerpen aan algoritmes die voorschrijven hoe ze zich moeten gedragen.

Hoe lang hun filmpjes moeten zijn.  Hoe kleurig de afbeeldingen in hun advertenties. Welke woorden ze niet meer mogen gebruiken.

Algoritmes veranderen constant hun parameters, doordat gebruikers constant zoeken naar de gaten in de matrix. Wie de wedstrijd probeert te winnen met algoritmes als tegenstander, speelt in zijn eentje tegen serverparken met duizenden computers die altijd tien stappen verder zijn dan jij. Het is als gokken in het casino. Soms win je iets, maar uiteindelijk wint altijd het huis.

Maak je eigen keuzes. Maar als je het afhankelijke spelletje tegen artificiële intelligentie niet meer wilt meespelen en door het grote hek van de slavenplantage naar buiten wilt lopen, je vrijheid tegemoet, creëer dan marketing masterpieces.

In de nieuwe masterclass voor de Members van Het Lab leer ik ze om evergreen marketingcontent te creëren. Ze krijgen mijn formules die jarenlang of zelfs decennialang klanten opleveren terwijl ze er nauwelijks iets aan hoeven te veranderen.

Stop met het creëren van wegwerpcontent die je in de muil van het blauwe monster gooit en nooit meer terugziet. Maak in plaats daarvan één keer een meesterstuk dat volledig algoritmevrij functioneert en jou gestaag klanten oplevert.

Maandag om 17 uur sturen we de formules naar de drukker en ben je te laat. De link om voor die tijd Member te worden is https://www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab/

Goed weekend,

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: