Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Verkopen met je zwaktes

Aartjan van Erkel

in Copywriting

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Een single vrouw heeft eerste date met een aantrekkelijke heer. Hij ziet er prima uit, ruikt lekker, doet iets interessants in het leven en voert geïnteresseerde gesprekken met haar. Na die eerste date volgen er nog veel andere.

Zes maanden later begint het best wel serieus te worden en dan komt ze er toevallig achter dat hij een kind heeft uit een eerder huwelijk waar hij nooit over heeft verteld, en dat hij op vakantie het liefst twee weken bij een hotelzwembad in de zon ligt met een boek, terwijl hij had verteld dat hij een echte kampeerder was.

In de prille relatie zijn er nu goede gesprekken nodig, want ze snapt niet waarom hij dat niet vanaf dag 1 tegen haar heeft gezegd. Ze vindt hem te aantrekkelijk om te laten lopen, maar ze had hem leuker gevonden als hij eerlijk was geweest. Ze vraagt zich ook af wat er dan eigenlijk waar is van andere dingen die hij over zichzelf heeft verteld.

Er zijn ook ondernemers die zich zo gedragen aan het begin van een relatie met een klant. Ze doen zich mooier voor dan ze zijn. Ze hebben een paar eigenschappen die ze verborgen houden. Alleen versterkt het de relatie niet als ze die dingen verstoppen, maar het verzwakt hem juist.

Dingen faken of verstoppen is het gedrag van een afhankelijke ondernemer die klanten probeert te pleasen. Meteen eerlijk zijn over je zwakke punten is het gedrag van een onafhankelijke ondernemer die klanten niet koste wat kost wil binnenhalen maar kritisch is en zoekt naar de beste match.

Toch hebben bijna alle ondernemers zwaktes waar ze niet eerlijk over zijn. Jij waarschijnlijk ook. Je verbergt dingen zonder erbij na te denken. Maar klanten ruiken desperate gedrag op een kilometer afstand.

Er is een formule om in je marketing zo eerlijk te zijn over je zwaktes dat het bijna pijnlijk is om te lezen, en daarmee niet minder klanten te krijgen, maar juist meer. Een van de redenen dat verkopen met je zwaktes zo goed werkt is dat klanten nooit meer twijfelen aan je betrouwbaarheid. Want je hebt ze zojuist dingen verteld die jou in de ogen van sommige klanten zouden beschadigen. De klanten die met jou de beste match zijn worden daardoor juist aangetrokken.

De formule om te verkopen met je zwaktes is een van de 9 copywriting-formules die ik deze maand opstuur naar de Members van Het Lab. Ik laat zien hoe ze concurrenten die met meel in de mond praten, desperate zijn of onbetrouwbaar, op 9 subtiele manieren irrelevant maken door het kiezen van de juiste woorden.

In Het Lab Fast Lane ga ik je website te lijf en je andere marketing-uitingen. We gaan op zoek naar passages waarin je nu nog creepy, desperate of slap overkomt en die fiksen we zodat de beste klanten vanaf dat moment alleen nog maar met jou willen werken en hun neus ophalen voor je concurrenten.

Maandag om 17.00 uur sturen we de masterclass met de 9 copywriting-formules naar de drukker en ben je te laat om ze in handen te krijgen. Wil je de goodies in de bus, meld je dan nu aan als Member:

https://www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab/

Goed weekend,

Aartjan van Erkel

PS

Heb je mijn nieuwe boek ‘Nummer 1 – Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven’ nog niet besteld? Ga dan naar https://managementboek.nl/boek/9789089656124/nummer-1-aartjan-van-erkel

Had je ‘m daar al gekocht, dan staat hij mede dankzij jou op dit moment op #1 in de Managementboek Top 100. TNX!

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: