Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

1 ding kun je curling-ouders niet verwijten

Aartjan van Erkel

in Copywriting

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Ik werd geboren in 1970 en toen ik op mijn 6e jaar naar de lagere school moest, ben ik vanaf dag 1 elke dag alleen naar school gelopen. Net als al mijn andere klasgenoten. Toch kwamen we elke dag ongedeerd op school aan, ’s winters gekleed in zelfgebreide truien en ’s zomers in afgeknipte spijkerbroeken en rundlederen sandalen.

Toen ik zelf kinderen kreeg, hebben we die jarenlang elke dag betuttelend naar school gebracht en gingen soms met ze mee tot in het klaslokaal. Net als de ouders van al hun andere klasgenoten.

Ik kom uit de generatie van de ‘curling-ouders’ die alle obstakels in het leven van onze kinderen fanatiek wegpoetsen om hun tere zieltjes te beschermen. We zijn ultrabeschermend en wat meer liefdevolle verwaarlozing zou waarschijnlijk best wel gezond zijn geweest. Maar één ding kun je ouders van nu niet verwijten.

Dat we moeilijke onderwerpen in de opvoeding vermijden.

Ouders uit de jaren 70 en daarvoor deden kinderen er een beetje bij, en maakten zich niet al te veel zorgen of we later rokers of alcoholisten zouden worden, of verkeerde vrienden kregen. Op verjaardagen stond het in huis blauw van de rook en de kinderen mochten op hun 12e al een flesje shandy of een cola-tic.

Ouders van nu waarschuwen hun dochters tegen loverboys, roken niet meer in huis en leggen uit waarom je van alcohol sponshersenen krijgt en van wiet een schildpad wordt.

Je kan ze maar beter vertellen wat er te koop is in de wereld, dan weten ze tenminste wat ze moeten doen als een onbekende man ze op een feestje een ‘lekker pilletje om te feesten’ cadeau geeft.

Ouders die hun kinderen er een beetje bij doen, zijn net als ondernemers die hun klanten er een beetje bij doen.

Het is niet handig om net te doen alsof het aanbod van jouw concurrenten niet bestaat en om dat te negeren. Want klanten kijken vaak uitgebreid rond en volgen allerlei experts. Ze lezen boeken van andere auteurs, bekijken andere websites, volgen je concurrenten op de socials, of lezen hun nieuwsbrieven. En het is onverstandig om net te doen alsof er niemand anders in het oor van jouw klanten aan het fluisteren is, want dat gebeurt dus wél.

Als je een bepaalde methode hebt, of een bepaalde coachingsaanpak, of een bepaalde training, of een bepaalde dienst, of wat het ook maar is wat je verkoopt, en je hebt daarbij last van concurrenten, dan heb je iets nodig om die concurrenten irrelevant te maken.

Want als je dat niet doet, dan blijf je er gewoon last van hebben. Dat probleem gaat niet weg zolang je er niet mee hebt gedeald. Net zoals je het met je kinderen hebt over loverboys en drugsdealers, heb je het met je klanten over de alternatieven voor zakendoen met jou.

Je hoeft daarvoor alleen maar de juiste woorden in je hoofd te hebben waardoor je concurrenten irrelevant worden. Een paar zinnetjes die je kunt zeggen waardoor klanten snappen: ik moet niet verder kijken, want alle alternatieven zijn inferieur.

Hoe je dat voor elkaar krijgt, leg ik uit in de nieuwe masterclass voor de Members van Het Lab. Daarin geef ik 9 copywriting-formules om je concurrenten uit te gummen in het hoofd van je klanten. Zodat je ze voortaan niet meer verzwijgt, maar eigenhandig elimineert.

Aanstaande maandag sturen we de formules naar de drukker, en dat is de laatste kans om ze in handen te krijgen. Want word je volgende maand pas Member, dan krijg je deze formules niet. Start dus op tijd je membership van Het Lab Fast Lane, zodat ik samen met jou en de andere Fast Laners in één middag de formules toepas in jouw business. Je wordt daardoor niet alleen beter in copywriting, maar je hebt je concurrenten ook meteen met een lasergun weggezapt uit het hoofd van je klanten door de teksten op je site en in je nieuwsbrieven een beetje aan te passen.

Ga naar https://www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab/ om Member te worden van Het Lab Fast Lane.

Aartjan van Erkel

PS

Mijn nieuwe boek ‘Nummer 1 – Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven’ is vorige week verschenen en staat nu op #1 in de Managementboek Top 100. Bestel ‘m hier: https://managementboek.nl/boek/9789089656124/nummer-1-aartjan-van-erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: