Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Boer zoekt tractor

Aartjan van Erkel

in Copywriting

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Op de CES-beurs in Las Vegas worden elk jaar nieuwe high-tech gadgets gepresenteerd.

Je zou misschien verwachten dat daar vooral nerds en kids rondlopen, maar dit jaar waren er ook boeren. John Deere presenteerde in Las Vegas namelijk ’s werelds eerste zelfrijdende tractor.

Er werd een film vertoond van een boer uit Minnesota die mails en sojabonen teelt, en hij vertelde over een van de lastigste problemen in zijn business: arbeid. Als boer heeft hij vaak een hoop werk waar hij mensen voor nodig heeft, maar iedere keer is dat maar voor korte tijd.

Zijn velden moeten bijvoorbeeld geploegd en geëgd worden op een bepaald moment in het seizoen en bij een bepaald weertype. Zodra het moment daar is, moeten er heel veel hectares in één keer gedaan worden. Liefst zou hij dag en nacht doorploegen, vertelt hij. Maar dat kan natuurlijk niet.

Tot nu, dankzij de zelfrijdende tractor. Die ziet eruit als een gewone tractor in het bekende felgroen van John Deere, alleen zit er niemand in de cabine.

Maar wat als er een rotsblok in de weg ligt, hoor ik je denken. Wat als de tractor een boom tegenkomt middenin het veld? Of het zoontje van de buren dat met zijn crossfiets door het maisveld fietst?

Dan stopt de tractor automatisch en stuurt een melding naar de telefoon van de boer. Die komt dan kijken wat er aan de hand is en rijdt de tractor om het obstakel heen, of brengt het stoute buurjongetje en zijn fietsje naar huis.

Een andere innovatie die wordt gedemonstreerd op de CES-beurs is een BMW met elektronische inkt. Er zit geen normale autolak op de BMW iX, maar een soort inkt die je kunt vergelijken met de ‘inkt’ in het scherm van een e-reader. Daardoor kan de auto van kleur veranderen. Hij is namelijk zwart als het winter is, en wit als het bloedheet is. Dat scheelt in het energieverbruik van de verwarming en van de airco. Er is alleen nog maar een prototype van de iX, en die staat op de beurs.

De CES is altijd hot in de media, en dat komt doordat het een demonstratiebeurs is. Bezoekers krijgen dramatische demonstraties van allemaal technologie die gloednieuw is: ze houden wel van een beetje show in Las Vegas. En als klanten ergens goed op gaan dan is het op nieuwe dingen en op dramatische demonstraties.

Je kunt dat ook gebruiken in je marketing. Jij levert misschien geen innovatieve technologie, maar je kunt wel het principe van dramatische demonstratie gebruiken om klanten te winnen. Een goede dramatische demonstratie verwijdert in één klap de lastigste psychologische blokkades in het hoofd van je klanten: twijfel, conservatisme, status quo bias, verliesaversie en inertie.

Er zijn 4 bewezen formules voor het doen van een dramatische demonstratie. Door die formules toe te passen hoef je niet te lullen als brugman in een droge technische pitch of presentatie, maar demonstreer je iets op een slimme manier en daarna zijn klanten in hun hoofd klaar om hun handtekening te zetten. Hun vragen over specs en details zijn dan alleen nog voor de vorm. Waar kunnen ze tekenen?

Over de 4 formules voor een dramatische demonstratie heb ik een masterclass opgenomen voor de Members van Het Lab. De formules zijn toepasbaar voor iedere ondernemer die een dienst, training, coaching of product verkoopt. En een dramatische demonstratie kan ook met extreem simpele middelen, zoals tekst. Je hoeft er dus geen beursstand in Las Vegas voor op te tuigen, maar je kunt het ook met tools doen die je nu al op je laptop hebt staan en die je dagelijks gebruikt.

Vanmiddag om 17 uur sturen we deze nieuwe masterclass naar de drukker en dat is ook de deadline waarna de formules niet meer beschikbaar zijn voor nieuwe members. Als je het membership van Het Lab dus start na vanmiddag 17 uur dan krijg je deze formules dus niet meer.

Details en de aanmeldknop vind je hier: www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: