Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Fascisten!

Aartjan van Erkel

in Leadgeneratie

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! :-)"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Tuurlijk, Italianen zijn een stuk vriendelijker als volkje dan in de jaren ’30. Maar toch blijven het fascisten.

Culinaire fascisten.

Er is maar één manier om een gerecht klaar te maken, en daarmee basta.

Neem risotto.

Het zeiknatte klimaat in Noord-Italië maakte die regio perfect voor het kweken van rijst-met-korte-korrel.

Als je in die streekt rondrijdt, lijkt het af en toe net Bali door alle rijstvelden. Geweldig gebied voor vogelaars, ook.

Milaan was eeuwen geleden de stad die het eerste rijst-recept uitvond: risotto alla milanese. Met safraan, boter en geraspte parmiggiano.

Door zijn culinair-fascistische aard vindt de Milanees elke risotto die niet in Milaan is klaargemaakt sowieso una merda.

Wij hebben een vriend in Genua die walgt van elke pesto die niet bij zijn pesto-dealer di fiducia vandaan komt die de enige echte Liguriaanse basilicum heeft gebruikt die groeit op een kalkzandstenen berghelling met een hellingshoek van 31% ten noordoosten van Genua.

Deep down vindt de Italiaan eigenlijk alléén het recept van zijn moeder het eten waard.

Als ik me goed herinner moet risotto volgens de traditie worden gekookt door eerst in boter een gesnipperd uitje te fruiten, daarna geweekte saffraan erbij, rijst erbij klappen en die roeren tot alle korrels glanzen van de boter, afblussen met witte wijn en dan komt de bouillon.

Door de bouillon had ik altijd een bloedzuigende hekel aan risotto maken.

Want: volgens Italianen staat in de Bijbel dat je de hete bouillon er lepeltje voor lepeltje doorheen moet roeren.

In een pan risotto voor het hele gezin gaat al gauw een litertje bouillon, dus dan sta je een halfuur bij het fornuis in de pan te roeren.

Daar krijg je toch een stalpoten van… Niet te doen.

Ik kookte daarom zelden risotto.

Totdat ik een tip kreeg van mijn vader, die ergens had gelezen dat er ook een andere manier is.

Een manier die in Italië tot vele schietgebedjes zou leiden, en die je daar niet hardop kunt uitspreken.

Je kunt die bak bouillon er namelijk ook in één keer bij kletsen.

Effe goed alles losroeren, en daarna een minuut of 20 laten pruttelen.

Terwijl je met de benen gestrekt aan de keukentafel met een glas witte wijn goedkeurend naar het dampende pannetje zit te loeren.

Toen mijn schoonouders een keer bij ons aten, heb ik op een avond risotto voor ze gekookt.

Ik zorgde ervoor dat niemand in de keuken kwam. Want mijn barbaarse geheime recept mocht niet bekend worden aan tafel.

Moet ik er wel bij zeggen dat mijn schoonmoeder geen verstand heeft van risotto.

Want ze komt uit Rome, en daar éét je geen risotto. Tsss, het idee alleen al.

Enniewees, ik schepte haar bordje vol en vroeg na een paar happen wat ze ervan vond.

Buono! Bravo Aarti. Mijn schoonfamilie noemt me altijd Aarti.

Triomferend vertelde ik daarna HOE ik deze verdienstelijke risotto had klaargemaakt.

Ongelovig keek ze me aan. Noooo, non si fa! Dat dóe je niet! Ik daalde in haar achting. Maar ze at wél haar bordje leeg.

Misschien heb jij als ondernemer ook weleens de code gekraakt. Op een manier die door het establishment not done werd gevonden.

Heb je keihard de bocht afgesneden van de traditie, en ben je door de zachte groene berm gescheurd, met rondvliegende gras- en modderkluiten.

Waarna je veel eerder op je bestemming aankwam dan de rest van je markt, die jou geen blik meer waardig gunden.

Ook in de post-lockdown is er behoefte aan ondernemers die anders denken. Die niet braaf de bouillon lepelen zoals de rest van de misdienaars in de markt, maar de code kraken om veel sneller te gaan.

De afgelopen maanden is er een sterke behoefte ontstaan aan zulke ondernemers.

Daarom heb ik een aantal dingen opgeschreven die je nu kunt doen om goed te verdienen.

Ik zie nu 6 omzetstrategieën die in de post-lockdown goed werken. Die pas ik zelf toe, en een paar daarvan heb ik Members van Het Lab zien toepassen.

Maandag krijgen de Members mijn bevindingen als een nieuwe Masterclass toegestuurd. De deadline voor de drukker is dus over 2 werkdagen.

Als je mijn 6 recepten om de bocht af te snijden nog in de bus wilt krijgen, meld je dan als Member aan voor het te laat is. Via deze link: www.HetLab.online

Aartjan van Erkel

PS

NIEUW: Het Lab Fast Lane. Op veler verzoek heb ik deze maand een exclusief membership toegevoegd waarin je een van de 6 verdienmodellen uit de Masterclass meteen toepast in je bedrijf, met mijn hulp. Alleen deze maand geldt een extra laag introductietarief. Je lage maandbedrag blijft daarna voor jou behouden – hoe vaak de prijs in de toekomst ook omhoog gaat. Klik op de link hierboven voor details.

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - Wilhelminalaan 32 D - 3701 BL Zeist - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly