Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Laat klanten switchen van zelfbeeld om de beslissing te kunnen nemen bij jou te investeren

Aartjan van Erkel

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Zes brillen geleden was ik in Utrecht klant op een sportschool. Daar deed ik aan spinning. Dus indoor cycling, op zo’n stationaire fiets.

Een uurtje lekker zweten met een groepje, geleid door een instructeur die zit te schreeuwen met muziek op.

Na een spinningles was ik helemaal opgepompt met adrenaline, en had ik flink aan mijn hart-longfunctie gewerkt.

Na een paar jaar ontstond er een tekort aan instructeurs in die sportschool.

Het bleek dat ze een paar mensen gingen opleiden in een instructiemiddag door professionele spinninginstructeurs. En in een vlaag van verstandsverbijstering heb ik me daar toen voor opgegeven.

Ik bleek het zo leuk te vinden dat ik inderdaad spinningles ben gaan geven, eerst als invaldocent en daarna kreeg ik een vast lesuur iedere week.

Dit was eind jaren ’90. Ik zat in mijn fietsbroek en fietshemd voor de groep met een bandana om mijn hoofd – ik deed alsof ik Axl Rose was. Ik brandde zelf cd’s met techno en ik liet mensen op lekkere 140 bpm-nummers fietsen van ATB, Sash!, Whigfield, Darude en 2 Brothers On The 4th Floor.

Maar iets wat ik moest overwinnen toen ik spinning-instructeur werd, was  dat ik mijzelf al sinds mijn middelbareschooltijd, beschouwde als niet sportief. We waren geen sportief gezin, ik had een hekel aan gym en mijn vrienden sportten ook niet veel, waardoor ik in mijn hoofd die overtuiging had over mezelf.

Ik moest dus eerst een oud zelfbeeld loslaten om instructeur te kunnen worden. Want als je spinninginstructeur bent, dan moet je wel sportief zijn. Je bent dan een van de rolmodellen op de sportschool.

Ik ben vervolgens 8 jaar lang spinninginstructeur geweest. Dat heeft mij zakelijk enorm geholpen om makkelijker voor groepen te gaan staan om trainingen te geven, iets wat ik daarvoor nooit had gedurfd.

Die spinninglessen gaven me dus een ander zelfbeeld. Niet alleen was ik opeens sportief geworden, maar ook iemand die comfortabel groepen leidde.

Jij heb waarschijnlijk ook genoeg misvattingen gehad die je in de weg zitten. Die van mij was door toeval in mijn verleden ontstaan: opgroeien met niet-sportende mensen om me heen. Later bleek ik mijn zelfbeeld gewoon los te kunnen laten en dat heeft belangrijke deuren geopend in mijn leven.

Jij hebt misschien ook weleens geswitcht van zelfbeeld en gemerkt hoe bevrijdend en tranformatief dat is. Daarom gun je dat ook aan je klanten. Zeker als die last hebben van een zelfbeeld waardoor ze niet bij jou investeren.

Hoe je in je markt zo’n doorbraak creëert voor je klanten is het onderwerp van de nieuwe masterclass voor de Members van Het Lab.

Die gaat over het wegnemen van misvattingen waar klanten in geloven.

Je ziet hoe je klanten bevrijdt van overtuigingen die ze belemmeren, zodat ze bij jou investeren in wat echt belangrijk is.

Je helpt klanten om dingen te overwinnen die diep in hun hart zitten, waar ze zich soms niet eens van bewust zijn, die ze in de weg zitten in hun leven. Dingen die ze tegenhouden om de dingen te doen waarvan ze weten dat ze belangrijk voor ze zijn, en die ze het allerliefste zouden willen.

Ik laat je de 5 meest voorkomende misvattingen zien waar klanten door tegengehouden worden en waardoor ze niet geloven dat ze succesvol kunnen zijn met jouw methode, dienst of product.

En vervolgens geef ik je een 3-staps overtuigingstechniek waardoor een bezwaar wegwaait als een wind in de wind, waardoor klanten jou opeens wél als een serieuze kandidaat zien om hun problemen op te lossen.

Wat je doet met deze techniek is het brein binnendringen van je klanten, waarna je een misvatting die ze hindert voorgoed verwijdert en in plaats daarvan op dezelfde plek in hun hoofd een nieuwe overtuiging implanteert.

De masterclass over het wegnemen van misvattingen waar klanten in geloven, gaat maandag naar de drukker. Als je hem in bezit wilt krijgen, fiets dan nu naar deze pagina en meld je aan als Member van Het Lab:

https://www.schrijvenvoorinternet.nl/membership-het-lab/

Aartjan van Erkel

« Vorige:

Volgende: »

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: