Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Hoe je vastgeroest gedrag permanent verandert door een paar dagen films te kijken

Aartjan van Erkel

in Neuromarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Ons huis staat aan de rand van het bos in Zeist, en elke dag laat ik Lola daar een uurtje uit.

Ik heb een paar routes die ik vaak loop. Dan hoef ik niet na te denken over waar ik heen ga. Die wandelingen kan ik dromen.

Het gebeurt nooit dat ik zomaar tussen de bomen door ga raggen, en krakend en takken afbrekend een nieuw pad probeer te maken. Dat is een hoop moeite.

Je brein is een soort bos in de zin dat je vaste gedrag wordt bepaald door de bekende paden die er al liggen. In je hoofd is je vaste gedrag ingeprogrammeerd als ‘neurale paden’.

Daardoor doe je veel voorkomende handelingen automatisch op jouw ingesleten manier, zoals naar je kantoor rijden, je tanden poetsen of je kind begroeten als het terugkomt van school.

Want je brein is het orgaan dat de meeste energie verbruikt en het probeert daarom zo veel mogelijk energie te besparen.

Automatisch gedrag hebben hoort bij mens zijn. En wat ook bij mens zijn hoort, is dat je daar last van krijgt. Niet van al het automatisch gedrag: altijd je tanden op dezelfde manier poetsen is prima. Maar altijd dezelfde fouten maken is vermoeiend.

Veelvoorkomend vast gedrag waar ondernemers last van krijgen is bijvoorbeeld te veel micro-managen, je voor iedereen verantwoordelijk voelen, niet delegeren doordat je denkt dat het sneller gaat als je het zelf even doet, in de stress schieten als je teamlid fouten maakt, of nooit ophouden met werken in je hoofd.

Om je improductieve vaste gedrag af te leren, heb je een nieuw pad in je hoofd nodig. Voor nieuw gedrag kun je naar een coach, trainer of therapeut gaan, en die gaat je dan helpen om krakend en raggend dat nieuwe pad aan te leggen. Kost veel moeite, en kost vaak jaren tijd.

Er is ook een simpelere manier. Een paar jaar geleden heb ik een traject van een paar dagen gevolgd om een van mijn eigen neurale paden te vervangen door een nieuw pad. Mijn vaste gedrag was: altijd aanstaan, druk in mijn hoofd, snel afgeleid.

Het traject dat ik deed was een ‘Brain Routing’. Ik heb daardoor een ‘knop’ in mijn hoofd gekregen waarmee ik de ‘radio’ kan uitzetten. Alsof ik mezelf met een knip van mijn vingers in een meditatieve zone kan krijgen.

Ik kan het alleen zo uitleggen, met die metafoor van de knop van de radio. Want het is in mijn onderbewuste gebeurd en wat daar gebeurt kun je niet waarnemen. Het enige dat je merkt is het resultaat en dat is dus dat ik mezelf in diepe rust kan brengen.

Brain Routing is de methode van mijn klant Marco, die mij ooit vertelde dat zijn bedrijf is gespecialiseerd in gedragsverandering net zoals alle trainers, coaches en therapeuten, alleen dan niet door woorden te gebruiken, maar technologie.

Dat vond ik zo fascinerend dat ik besloot om te investeren en het ook te ondergaan.

Tot op de dag van vandaag snap ik niet hoe mijn brein is getraind door hun tech. Ik heb letterlijk niks anders gedaan dan een paar dagen films kijken en daarbij wat mysterieuze instructies van mijn coach volgen, nadat ze mijn hoofd had beplakt met sensoren die continu hersenfilmpjes maakten.

Ik heb mijn resultaten beschreven op een speciale pagina. Daar zie je ook Marco in een videootje uitleggen hoe zijn technologie – die werkt doordat je hersengolven tot rust worden gebracht via hun eigen software – tot 1.000 keer sneller je gedrag kan veranderen dan traditionele coaching of training:

https://versnelling.bemoreyou.nl/brainrouting/

Als je last hebt van je vaste gedrag en je vraagt je af of Brain Routing jou daar ook in een paar dagen van af kan helpen, dan kun je een gratis adviesgesprek aanvragen met Marco persoonlijk.

Peace.

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: