Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

De 3 redenen dat je verkooppagina voor geen meter converteert

Aartjan van Erkel

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Een paar ochtenden geleden stond ik uit te checken in mijn hotel in Amsterdam, pal naast de Ziggo Dome. De avond tevoren was daar een concert van Sabaton, een Zweedse heavymetalband met een verrassende onderwerpkeuze: ze zingen over historische veldslagen en oorlogen.

Nooit van gehoord, maar vele duizenden metalheads wel: die had ik in de rij zien staan voor de Ziggo. Voor mij bij het uitchecken ’s morgens stonden een jongen en een meisje. Hij in een mouwloos T-shirt met de bandnaam erop, zij in een lange zwarte jas. Ze had lichtblauw haar met blonde uitgroei, en mijn blik viel op haar rolkoffer.

Die rolkoffer is daarna de hele dag niet meer uit mijn gedachten geweest. Hij was namelijk niet rechthoekig, maar zeshoekig. De trolley van de heavymetal-fangirl was pikzwart, en hij had de vorm van een doodskist.

Ik heb nooit eerder zo veel lol gehad om een koffertje. En ik stelde me de aandacht voor die ze de rest van haar dag heeft gekregen tijdens de terugreis naar haar vleermuizengrot in Roemenië.

Bijna iedere hotelgast sleurt een rolkoffertje achter zich aan, maar er zijn heel weinig mensen die je nooit meer vergeet door hun unieke keuze voor zo’n banaal voorwerp.

Het rolkoffertje van de goth girl kun je vergelijken met de verkooppagina op je website over je dienst, coaching of training. Iedere ondernemer heeft zo’n pagina, maar je wilt het liefst in één oogopslag zo veel indruk maken dat bezoekers jou altijd onthouden.

De meeste verkooppagina’s doen precies het tegenovergestelde. Bezoekers hebben er nul aandacht voor, net zoals je de standaard rolkoffertjes waar reizigers mee lopen nauwelijks waarneemt en direct vergeet.

De meeste verkooppagina’s van ondernemers worden in hun markt nauwelijks waargenomen en direct vergeten. Dat werd nog eens bevestigd toen ik je deze week mailde:

Welke vraag zou je me stellen over je belangrijkste verkooppagina als ik nu tegenover je zat?

De meeste reacties die ik kreeg waren vragen die neerkomen op één ding.

Hoe verbeter ik deze pagina zodat ik meer verkoop?

Of zoals Davy de Wit het zei:

“Waarom converteert deze pagina voor geen meter?”

Veel verkooppagina’s converteren voor geen meter, doordat ze net zo interessant zijn als een standaard rolkoffertje waar er tienduizenden van zijn gemaakt.

Dat heeft 3 redenen:

Unieke, charmante en geniale ondernemers maken meestal brave, abstracte geeuwpagina’s

Ondernemers die super emotioneel betrokken zijn bij hun klanten, klinken op hun verkooppagina’s als robots

Vakidioten lopen leeg over de inhoud op hun pagina en klinken als iemand die op een feestje maar blijft doorlullen over zijn werk, terwijl emotionele klanten handenwringend zoeken naar iemand die eindelijk een urgent probleem kan oplossen en ze in een warm bad van empathie legt

Eind deze maand ga ik iets doen wat ik nog nooit eerder heb gedaan. Ik sluit me 2 dagen op in een hotel om samen met een paar ondernemers een killer van een verkoopagina te maken die hun klanten nooit meer vergeten.

Stel je voor dat veel mensen je aanschieten als ze je voorbij zien komen op internet. Dat ze gecharmeerd van je zijn. Koopsignalen afgeven. Stel je voor dat je pagina de ene na de andere opt-in, offerte-aanvraag of aanmelding binnenharkt.

Zo’n pagina maak ik samen met 5 tot 7 ondernemers, tijdens een flash bootcamp dat ik onaangekondigd heb ingepland op 31 mei + 1 juni, ergens in Midden-Nederland.

Wat een beter converterende verkooppagina aan omzet oplevert, kun je uitrekenen door te denken aan het bedrag dat 1 nieuwe klant gemiddeld over time voor je oplevert. Vermenigvuldig dat bedrag met het aantal klanten dat je denkt dat een killer van een pagina in een aantal jaar voor je kan binnenhalen.

Dit flash bootcamp is…

  • ALLEEN voor trainers, coaches en dienstverleners
  • ALLEEN voor sleeping giants: je maakt al minstens 250K omzet per jaar, en je weet dat je marketing en copywriting nog veel beter kunnen
  • Een experiment, en daarom is de investering deze eerste keer geen 9997 maar 4997 euro
  • Invitation only. Wil je in aanmerking komen voor een uitnodiging, vul dan eerst hier een aantal vragen in over je business: https://aartjanvanerkel.typeform.com/to/U2QAY7Jv

Bij alles wat ik verkoop verdien je de investering lachend terug als je gewoon toepast wat ik zeg. Vul daarom de vragenlijst alleen in als je bereid bent om onorthodoxe adviezen op te volgen.

Goed weekend,

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: