Selecteer een pagina

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Italië gaat uit zijn panty over professor die geheimen verklapt over hun keuken die niemand mag weten

Aartjan van Erkel

in Conversie optimalisatie

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Pizza was niet te vreten totdat emigranten in New York op het idee kwamen om er tomatensaus op te doen en dat idee importeerden in Italië. Pizza zoals die nu wordt gegeten is dus een Amerikaanse uitvinding. Zegt een Italiaanse wetenschapper. Italië is WOEST.

‘La carbonara’ is een van de populairste pasta’s; het is alleen geen Italiaanse uitvinding maar komt uit Chicago want in Italië hadden ze geen bacon.

Zegt Alberto Grandi, docent economische geschiedenis aan de universiteit van Parma. Conservatieve Italianen zijn woest over zijn boek en podcast ‘Denominazione di origine inventata’. De extreem-rechtse minister Salvini Facebookte met gevoel voor drama: “Hij verscheurt onze Italiaanse culinaire traditie”.

Door getrouwd te zijn met een Romeinse weet ik uit dagelijkse ervaring dat Italianen extreem veel weten van hun eigen keuken. Er is zelfs een wetenschappelijke term voor hun trotse protectionisme: gastronationalisme.

Maar wat de meeste Italianen niet weten en naar nu blijkt soms ook niet wíllen weten is dat hun wereldberoemde recepten vaak buiten de landsgrenzen zijn bedacht, en ook pas een jaar of 50 bestaan en niet zoals velen denken: al eeuwen. In 1960 wisten de meeste Italianen niet wat pizza was.

Toen Italië na de na-oorlogse economische boom achterop bleef bij andere Europese landen, zogen ze als noodgreep een mythisch culinair verleden uit hun magere duim waarin tiramisú, parmiggiano reggiano, panettone en andere legendarisch lekkere dingen briljant zijn gepositioneerd als traditionele gerechten die al in de tijd van Leonardo da Vinci en Michelangelo op tafel zouden hebben gestaan, terwijl ze in het echt pas in de jaren ’70 ontdekt zijn, en meestal niet in Italië maar in Amerika.

De Italiaanse marketing zorgde voor een enorm succes: door de culinaire boom die volgde veranderde Italië van een straatarm land met slecht eten in een van de grootste economieën van Europa met een keuken waar foodies over de hele wereld hun vingers bij aflebberen.

De les die ondernemers kunnen leren van het verhaal van de Italiaanse keuken die een stratosferisch succes werd doordat Italië zijn eigen geschiedenis herschreef, is duidelijk. En waarom doe jij eigenlijk niet zoiets met jouw eigen verhaal, in jouw eigen markt? Beïnvloed wat mensen over je weten en doorvertellen door fantastische producten te introduceren op de markt en daar fascinerende verhalen over te vertellen. Hoe veel je aandikt of erbij verzint is aan jou, maar je verhaal kan in ieder geval een stuk fascinerender.

Morgenochtend geef ik een online seminar waarin ik voorbeelden laat zien van bedrijven die hun verhaal herschreven hebben. Ze liggen nu op de punt van ieders tong, en zijn door hun briljante marketing-storytelling marktleiders geworden.

Betere verhalen vertellen is een van de 8 idioot simpele manieren die ik je laat zien om van websitebezoekers klanten te maken.

We nemen er na dit lekkere paasweekend 2 uur de tijd voor: jouw website beter laten converteren. Jezelf aanmelden voor dit online seminar is gratis. Wil je er bij zijn, meld je dan hier aan en ga morgenochtend om 10 uur met je laptop, een bakkie en iets om te schrijven op een rustig plekje zitten:

https://www.schrijvenvoorinternet.nl/wbn-8-idioot-simpele-manieren-om-van-bezoekers-klanten-te-maken

A domani,

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: