Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Wil je limoen of citroen Tampax?

Aartjan van Erkel

in E-mailmarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Lewis is een man met een missie. Want hij loopt rond in de supermarkt, met een lange boodschappenlijst.

Dan trilt zijn telefoon: een appje van zijn vriendin Brogan, die vraagt of hij ook even tampons kan kopen. Het haar gaat overeind staan op zijn getatoeëerde bovenarmen. Maar hé, Lewis is geen pussy dus hij appt terug: ‘Sure babe.’

Nadat hij zijn winkelkarretje heeft volgeladen met boodschappen – eerst alle andere dingen pakken – loopt hij een beetje ongemakkelijk het pad in met de damesdingen. Voor het eerst van zijn leven neemt hij ze waar. Het pad met de Kotexen en de Tampaxen van deze wereld blijkt een ware muur van absorberende waren. Zelfs als hij alleen maar bij de tampons kijkt, heeft hij een zee van keuzestress. Kies dan maar eens de goeie.

Gelukkig kan Lewis zich het merk herinneren van het doosje dat thuis bij hem op het toilet ligt. Van het goeie merk pakt hij twee verschillende kleuren doosjes met tampons uit het schap. Het gele doosje bevat regular tampons en in de groene doos zit het formaat super. Die woorden had hij kunnen lezen als hij rustig was gebleven. Maar is een dude rustig tijdens een tampon-missie? Precies.

Met zijn telefoon schiet hij snel een pic van zijn hand, die het gele en het groene doosje vasthoudt. Naar Brogan appt hij een hele logische vraag, vindt hij: ‘Do u want the lemon or the lime?’ Brogan ontvangt dit appje-dat-viral-zou-gaan en ze gaat daardoor thuis op de bank he-le-maal stuk. Met gekruiste benen van het lachen zet ze een screenshot van het appje van die arme Lewis op Twitter met de hashtag #ROFLOL. Het vrouwelijk deel van het internet vindt er wat van. Het mannelijke deel trouwens ook. Zoals ene Brah, die terugtwittert: ‘Wait there’s flavours?’

Maar kunnen we het Lewis kwalijk nemen dat hij niks snapt van die dingen? En hoe hilarisch is het eigenlijk dat een vrouw aan haar man vraagt om tampons te kopen, zonder details te geven? Dan weet je dus ook helemaal niks van mannen. Alsof je vent het verschil snapt tussen twee, drie en vier druppels op een verpakking.

Als ondernemer heb je misschien ook van die dingen waar je nog he-le-maal niks van snapt. Bijvoorbeeld marketing: het kan zijn dat je eigenlijk nog niet eens bent begonnen. Je bent vooral je bedrijf aan het leiden, producten aan het ontwikkelen, klanten aan het helpen. En dat draait zo lekker dat je aan marketing nog niet eens bent toegekomen.

Tot het moment dat je bedrijf gewoon stáát. Het moment dat je waarschijnlijk wilt gaan groeien. Je omzet kan nog flink omhoog, dat merk je wel aan de markt. Want kijk eens hoe lekker het al gaat, terwijl je nog zo weinig aan marketing doet. Je zou alleen willen weten wat werkt, en wat niet. Geen tijd verspillen aan een jarenlange marketing-leercurve. Je wilt voorkomen dat je advertentiebudget laat weglekken zonder enig resultaat.

Dat is een goed moment om te beginnen met marketing die echt werkt. Zonder de fouten te maken die de meeste ondernemers maken met hun marketing, zoals te veel teachen en te weinig teasen.

Mijn advies aan jou is daarom dat je je klanten en prospects berichten gaat sturen die ze veel leuker vinden dan wat ze van anderen gewend zijn te krijgen. Sinds ik 4 jaar geleden in mijn business op deze manier ben gaan e-mailen, is alles veranderd. De freeloaders hebben zich afgemeld voor mijn e-mails en uit de mailinglijst die ik heb overgehouden, haal ik meer verkoop en meer winst dan uit de tien keer zo grote mailinglijst die ik vroeger had en die gewend was altijd gratis tips van me te krijgen.

De formule die ik gebruik voor het sturen van leukerdere e-mails heet de Epic E-mail Formule. Die beschrijf ik in mijn boek ‘Nummer 1 – Zo word je de bekendste naam in je markt en krijg je klanten voor het leven’.

Ondernemers die krentenkakkerts zijn – wel mijn mails lezen maar niet mijn boek kopen – kopiëren wat ik doe en schrijven dan opeens mailingen die vreemd overkomen op klanten. Want ze doen mij na. Die ondernemers hebben in het echt een compleet andere persoonlijkheid. Klanten haken dan hoofdschuddend af. Weirdo.

Gebruik je de formule uit mijn boek, dan ga je mails schrijven die entertaining zijn en kloppen met jouw persoonlijkheid. Plus: je leert hoe je van jezelf een marketingpersonage maakt volgens de wetten van de meest gebingede series op Netflix.

Nummer 1 bestellen doe je op https://www.nummer1.online en je krijgt er gratis het complete audioboek bij dat ik voor je heb ingesproken. Zet het op je telefoon en dan spreek ik je in de auto, waar ik je voorlees als je onderweg bent.

Goed weekend.

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: