Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Waarom je marketing soms vernederend aanvoelt

Aartjan van Erkel

in Content marketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Stel: je hebt een dochtertje van 14. Op een dag komt ze thuis en zegt dat ze een man uit China heeft ontmoet.

Ze spreekt elke dag een paar keer met hem af. ’s Morgens vroeg komt hij bij haar in bed liggen. Ze maken samen filmpjes en ze doet make-up op en een kort rokje voor hem aan.

Die video’s neemt hij dan mee, want ze staan op zijn telefoon en niet op die van haar.

Je vraagt met een rare stem en met het zweet op je rug wat hij dan precies doet met die filmpjes. “Gewoon, die verkoopt hij aan zijn vrienden.”

Je dochter weet niet hoe die vrienden heten, waar ze wonen of hoe veel het er zijn. Maar wel dat ze goed betalen. Ze krijgt trouwens zelf niks van dat geld, maar dat vindt ze niet erg.

Als je kind op Tiktok zit is dat de deal. Het algoritme van Tiktok heeft meer overeenkomsten met een kinderlokker dan met een sociaal netwerk. Onlyfans staat vol met meisjes die in hun tienerjaren zijn opgegroeid met social media en het nu normaal vinden om beelden van hun naakte lichaam en hun secks te verkopen aan het hele internet.

En als jij zelf op Facebook, Instagram of LinkedIn zit en probeert het algoritme te pleasen om zo veel mogelijk mensen te bereiken met je content, dan heb jij als ondernemer ook je sweet ass verkocht. Aan naamloze monsters die opereren vanuit uit energieslurpende serverparken verspreid over de hele wereld en die met jouw kont-end doen wat zij willen. Je hebt er zelf voor getekend.

Er zijn ondernemers die denken dat marketing betekent: iets met social media doen. Maar de regels zijn zo veranderd dat het in 2022 allang niet meer is ‘iets doen’. Social media marketing is veranderd in zakelijke prostitutie. Hard werk dat vaak vernederend aanvoelt, waarna het grootste deel van de opbrengsten naar grote bedrijven uit Amerika gaat en niet naar jou. En je weet het.

Om met je marketing grote groepen mensen te bereiken, is het safer om niet afhankelijk te zijn van AI, bots en serverparken. Want die geven niks om jouw business en ook niet om jouw advertentie-euro’s. En ze kunnen morgen de regels veranderen, waarna bijna niemand meer jouw content ziet. Dat is in het verleden al een aantal keer gebeurd, en daarom krijg je nu bijna geen klanten meer via social media.

Algoritmevrije marketing betekent: eigen media gebruiken waar je in totale vrijheid kunt communiceren met je eigen mensen. Onafhankelijk zijn, en ongeremd creatief zijn zonder teruggefloten te worden. Was dat niet waarom je ondernemer bent geworden?

Omdat social media marketing kapot is voor ondernemers, heb ik in januari mijn boek Nummer 1 uitgebracht, dat vol staat met formules voor algoritmevrije marketing. Je leest daarin hoe je een sterrenstatus creëert met een minimaal marketingbudget. Hoe je boeken, trainingen en andere content verslavend maakt zodat klanten meer, meer en meer willen. Hoe je geen klanten meer krijgt, maar volgelingen.

Okee dat laatste klinkt ook heel creepy. Maar beter zelf je klanten ‘in je macht’ hebben dan een minion worden van een techbedrijf, of niet dan?

Algoritmevrije marketing is niet makkelijk. Het is geen druk op de knop. Het is een lange weg en het kost een flink deel van je kostbare tijd. Maar als je het aan mij vraagt is het de enige manier als je volledige zeggenschap wilt over je eigen content, jezelf in vrijheid wilt kunnen uitspreken, je waardigheid wilt behouden, de bekendste naam in je markt wilt worden en klanten voor het leven wilt krijgen

Mijn boek Nummer 1 is te koop via https://www.nummer1.online en je krijgt er gratis het complete audioboek bij dat ik persoonlijk voor je heb ingesproken.

Ik wens je veel succes met je marketing.

Aartjan van Erkel

 

 

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: