Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Hoe je enthousiasme copy-paste naar het brein van je klanten

Aartjan van Erkel

in Boekmarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Lachyoga-docent Peter Schupp heeft een video op YouTube met 17 miljoen views. Hij duurt nog geen 2 minuten, maar die heb je niet nodig om in de lach te schieten.

Als je hem bekijkt ben je binnen de minuut aan het lachen. Gegarandeerd.

Het filmpje is opgenomen in een metro-coupé vol met mensen die van hun werk onderweg zijn naar huis. Iedereen is in zichzelf gekeerd, veel mensen hebben Airpods in.

Een man met een laptoptas aan zijn schouder houdt zich vast aan zo’n vasthoudpaal in de metro en voert een telefoongesprek. Aan de andere kant wordt blijkbaar iets grappigs gezegd, want hij schiet in de lach.

Hij moet zo hard lachen dat iedereen hem door hun Airpods heen kan horen. De eerste mondhoeken beginnen te krullen, terwijl iedereen nog doet alsof ze zich concentreren op hun boek of hun timeline. Maar een paar seconden later, terwijl Peter nog steeds schatert, is de hele coupé met hem bezig. De eerste mensen beginnen hardop mee te lachen, ze kunnen het niet helpen.

Na een minuut rollen er lachsalvo’s door de hele groep random strangers die zich die ochtend toevallig in die metro bevinden.

Dat je de emoties van anderen soms overneemt, komt door je spiegelneuronen. Dat zijn cellen die als een van de belangrijkste recente ontdekkingen uit de neurowetenschap worden beschouwd.

Het zijn speciale zenuwcellen die actief worden als je waarneemt wat iemand anders doet en voelt. Jij kunt daardoor hetzelfde voelen als die ander. Dat gebeurt niet alleen als je moet lachen omdat iemand de slappe lach krijgt, maar bijvoorbeeld ook als je ziet dat een ander keihard zijn teen stoot.

Doordat we zulke emotionele types zijn, kun je ook door je woorden emotie laten spiegelen in het brein van je lezer. Als je in staat bent om echt enthousiast te schrijven over je expertise, of erover te praten in podcasts en video’s, kun je dat enthousiasme letterlijk voelbaar maken bij je klanten.

Richt je in je marketing daarom vooral op het overbrengen van enthousiasme. Niet op het overbrengen van informatie. Een lijst van 10 rationele tips geven in je contentmarketing lijkt misschien waardevol, maar leidt al snel tot verveling bij de ontvangers. Ze voelen veel meer bij je als je er 1 tip uitpakt en daar een leuk verhaaltje bij vertelt waardoor hun spiegelneuronen fijne geluksstofjes gaan afvuren.

Tips om te schrijven op manieren die jouw vreugde copy-pasten naar de hersenen van je klanten, vind je in mijn boek Nummer 1. Als je mensen jouw emotie laat voelen met iedere marketinguiting die je uitstuurt, smeed je na verloop van tijd een band die bijna onverbrekelijk is. Het is jouw ticket om klanten voor het leven te krijgen, en om zelf het maken van marketing weer echt leuk te gaan vinden.

De link om Nummer 1 te bestellen is https://www.nummer1.online

Enjoy,

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: