Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

De rijkste en stomste man ter wereld

Aartjan van Erkel

in Content marketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Hij wordt wel ‘the richest and stupidest man in the world’ genoemd: Elon Musk.

In 2021 verscheen hij nerveus voor de camera’s van de legendarische satirische show Saturday Night Live en maakte daar grapjes over zichzelf en zijn houterige mimiek:

“I reinventend electric cars and I’m sending people to Mars in our rocket ship. Did you think I was also gonna be a chill normal dude?”

Walter Isaacson is een legendarische biograaf die boeken over Einstein en Steve Jobs heeft geschreven, en gisteren is zijn biografie over Elon Musk uitgekomen.

Isaacson heeft 2 jaar lang met hem meegelopen en bij iedere vergadering aangezeten die Musk voorzat bij Tesla, SpaceX en Twitter – inmiddels X geheten.

Musk had een keiharde jeugd in Zuid-Afrika en werd geslagen door zijn vader. Volgens Isaacson leidde dat tot een volwassen man en ondernemer die drama nodig heeft om zich comfortabel te voelen.

Als Musk door de Tesla-fabriek loopt op werkbezoek durven veel monteurs die in hun werkstations auto’s in elkaar zetten geen oogcontact met hem te maken omdat hij binnen al zijn bedrijven berucht is om zijn woedeuitbarstingen.

Toen hij Twitter kocht, ontstond er een schokgolf aan conflicten rondom het bedrijf. Musk ontsloeg 80% van alle medewerkers en de beurswaarde van X is 31% lager dan die van Twitter toen Musk het overnam.

Musk is nu al een historische figuur, maar hij staat dus op zijn zachtst gezegd niet bekend om zijn goede managementstijl.

Ik zat laatst in een zoom met Taco Oosterkamp, een goede vriend met wie ik al 10 jaar bijna elke maand mastermind.

Hij is een 7-figure founder en serial entrepreneur, heeft 2 bedrijven verkocht, 2 bestsellers geschreven en honderden ondernemers gecoached.

Hij vertelde me dat ondernemers die steengoed zijn in hun vak, vaak slecht zijn in managen. Dus als dat bij jou ook zo is: don’t worry. Maar als je wilt groeien met je business dan zal je team wel mee moeten.

Misschien heb je daarvoor nu te veel falende medewerkers. Je voelt dat ze te weinig verantwoordelijkheid nemen. Hun werk niet serieus nemen.

Daardoor ben jij dingen die fout gaan iedere keer zelf aan het fiksen.

Met Taco bespreek ik vaak teamdingetjes, de strategie van mijn bedrijf en mijn eigen karakter als ondernemer. Als ik hem over de business praat, dan voelt het alsof ik praat met iemand die me beter kent dan mijn moeder.

Dat komt doordat hij de enige is die me eerst mijn persoonlijkheidskenmerken heeft laten onderzoeken door verschillende tests te doen, en dat ook te vragen aan mijn belangrijkste teamleden.

Hij heeft me laten zien hoe ik kon omgaan met teamleden die niet functioneerden, en hoe ik belangrijke veranderingen kon maken in mijn business om harder te groeien. Ik weet niet waar ik zonder hem had gestaan.

Taco heeft een high-end mastermind voor Nederlandse ondernemers die hij op afstand geeft – hij werkt vanuit Mexico en het Caribisch gebied – en tijdens een van onze zooms vertelde hij me dat hij in uitzonderlijke gevallen aan ondernemers die hij nog niet kent een gratis coachingscall aanbiedt.

Taco helpt je met delegeren, productiviteit, timemanagement en strategische kwesties waar je zelf niet uitkomt.

Ik heb hem gevraagd of ik aan mijn klanten de mogelijkheid mocht aanbieden voor een gratis coachingscall met hem persoonlijk, en dat vond hij goed.

Krijg je hem aan de lijn, dan heb je een cadeau gekregen. Want je krijgt dan advies van een van de beste zakelijke denkers en probleemoplossers van Nederland.

Zijn coachingscall is géén verkoopgesprek dat hij een coachingscall noemt. Hij gaat je de volle 45 minuten coachen als ondernemer en hij verkoopt niks in de call.

Natuurlijk zijn er wel voorwaarden. Taco gaat alleen met jou in gesprek als je het profiel ondernemer bent dat hij zou toelaten in de groep van zijn hooggeprijsde Unlimited Mastermind:

  • Je bent een ondernemer die minimaal 500K omzet per jaar maakt
  • Met 5 tot 50 teamleden
  • Bent zelf je bedrijf gestart
  • En hebt mogelijk interesse om aan de Unlimited Mastermind van Taco Oosterkamp deel te nemen

Mocht de coachingscall jou zo veel opleveren dat je zou willen deelnemen aan zijn mastermind, dan maakt hij op dat moment een afspraak met je voor een tweede call, over de mastermind.

De gratis coachingscall helpt je om je team op cruise control te krijgen en zelf meer rust en tijd over te houden.

Zou je door Taco Oosterkamp eenmalig gratis gecoached willen worden, beantwoord dan op deze pagina eerst een paar vragen over je business:

https://delegeren.com/tryout-unlimited-coachingsessie

De coachingscall is vrijblijvend. Of je ervoor in aanmerking komt, hoor je van Taco’s team nadat je de vragen hebt beantwoord.

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: