Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Hoe je klanten in beweging brengt met je boek, zelfs als ze strondteigenwijs zijn

Aartjan van Erkel

in Boekmarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Laatst sprak ik iemand die zei dat zijn laptop ontzettend traag was geworden. Dat kwam, zei hij met een denkrimpel op zijn voorhoofd, doordat hij nooit de updates van Windows had geïnstalleerd.

Ik vroeg waarom hij in godherejezusnaam alle updates had geweigerd die laptops veiliger en sneller maken. Het bleek dat hij dacht dat hij voor iedere update moest betalen.

Stel dat jij een expert bent in cybersecurity. Dan bestaan er allerlei maffe overtuigingen in de hoofden van mensen die jij moet weerleggen voordat je iets aan ze kunt verkopen.

Hoe de meeste cybersecurity-experts deze update-wappie zouden proberen te overtuigen is met informatie. “Microsoft heeft alleen al dit jaar 8 security loop holes gedicht waardoor hackers ongemerkt toegang konden hebben tot je laptop. Die nieuwe patches krijg je via de laatste updates. En die zijn allemaal gratis.”

Maar veel mensen komen niet in beweging door koele, harde feiten. Want de reden dat ze vastzitten is vaak dat er meer dan één bezwaar in hun hoofd zit. In sommige gevallen geloven ze zelfs in een alternatieve werkelijkheid waarin allerlei andere verhalen verteld worden dan in jouw wereld.

Daarom is het bijvoorbeeld zo gekmakend om met complotdenkers te discussiëren over feiten. Want die zijn in een rabbit hole gedoken waar allemaal spannende verhalen in hun oor gefluisterd worden. Jouw koele, harde feiten zijn geen enkele partij voor de emotionele verhalen in hun wereld.

Wees je daar ook van bewust als je een zakelijk boek schrijft om klanten te krijgen in jouw markt. Mensen geloven vaak in allerlei verhalen waardoor ze vastzitten, en ze komen niet in beweging als ze in jouw boek alleen maar koele, harde feiten lezen.

Alleen als je verhalen vertelt die je klanten emotioneler maken dan wat ze tot nu toe gehoord hebben, maak je een kans dat ze met je mee gaan naar jouw wereld. Stop je boek dus niet vol met informatie, zoals worstelende auteurs het allerliefste doen.

Als je aan het nadenken bent over een boek dat is bedoeld om er klanten mee te overtuigen, dan nodig ik je uit om woensdagochtend te kijken naar mijn online Bestseller-training. Ik laat 7 bestseller-killers zien van worstelende auteurs met boeken die nooit verder komen dan de eerste druk. En ik geef je mijn tips om je te gedragen als bestseller-auteurs met boeken die extreem opvallen en verkopen als een gek.

De link om woensdagochtend gratis te kijken naar de Bestseller-training is https://www.schrijvenvoorinternet.nl/wbn-bestseller-training/

Een mooie week,

Aartjan van Erkel

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: