Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Video: 5 tips voor conversie-copywriting

Aartjan van Erkel

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Op Emerce Conversion 2011 presenteerde ik op 14 april 2011 mijn 5 favoriete tips voor conversie-copywriting. Bekijk de video van mijn presentatie, en de slides.


Foto door Guido Jansen.

De video

Emerce Conversion 2011 | Verleiden op internet | 5 tips voor conversie-copywriting | Aartjan van Erkel from Aartjan van Erkel on Vimeo.

Mijn leerpunt voor de volgende keer: inzoomen 🙂

De slides

De 5 tips uit mijn presentatie

1. Maak van je handboek webredactie een oneliner

Wil je een site met een herkenbare persoonlijkheid? Zorg dat al je schrijfregels in één onliner samen te vatten zijn. De oneliner van Ditzo is bijvoorbeeld: ‘Ditzo-teksten zijn altijd extra simpel en extra vriendelijk’. Anders krijgt je site nooit een consequente tone of voice, zoals ik met een paar voorbeelden liet zien.

2. Wees vriendelijk als ’t misgaat

Een klant die een webformulier invult, is voor jou een deal aan het sluiten. Die behandel je dus met alle égards. Verbijsterend genoeg blaffen sommige webwinkels hun klanten af op het moment suprême. Ik gaf voorbeelden van hoe het wel én hoe het niet moet.

3. Verzamel ja’tjes

Verleiden doe je nooit alleen. Jij overtuigt niet alleen de klant, de klant overtuigt ook zichzelf. Ja’tjes verzamelen is een eeuwenoude psychologische techniek, zo krachtig dat hij tijdens de oorlog ook is gebruikt door Chinese kampbewaarders om Amerikaanse krijgsgevangenen te hersenspoelen.

4. Schrik niet terug voor negatieve prikkels

Het risico om iets te verliezen is een krachtige psychologische prikkel. Het werkt zelfs 2 keer zo sterk als de kans om iets te winnen of te krijgen. Dan moet je wel het lef hebben om ook negatieve prikkels in te zetten voor sales en marketing.

5. Eindig met een happy end

Mensen hebben een beperkt kortetermijngeheugen. Ze onthouden van een transactie alleen de hoogtepunten, de dieptepunten en het eind. Zorg dus dat het eind van je online transactie een happy end is. Ik gaf in mijn presentatie een paar tips en voorbeelden.

Keynote door Stephen Anderson

Keynote-spreker was de geweldige Stephen Anderson, expert in psychologie & webdesign en auteur van het Mental Notes card deck. Stephen gaf zijn presentatie The Art & Science of Seductive Interactions. Stephen verzamelt en deelt psychologische principes waarmee je online interacties verleidelijk maakt, en is een van de bronnen die ik heb gebruikt voor mijn boek Verleiden op internet.

Op Emerce Conversion presenteerden tientallen sprekers over online conversie en sales. (Ik mocht spreken in de grote zaal en liep naast mijn schoenen.) Naast bureau-presentaties waren er flink wat praktijkcases, van KLM, AVRO, Agis Zorgverzekeringen, FBTO, D-Reizen, SNS Bank en UPC. Dit jaarlijkse event wordt gehouden in Pakhuis De zwijger in Amsterdam.

Wat anderen schreven over mijn presentatie (dank)

Een aantal blogs had een reporter in de zaal tijdens mijn presentatie:

Guido Jansen maakte ook een strakke fotoreportage.

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: