Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Waarom je al jaren verkrampt overkomt op klanten

Aartjan van Erkel

in Boekmarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Je bezoekt de website van een ondernemer. Je scrollt wat op en neer en je krijgt jeuk. Een ongemakkelijk gevoel. De site ziet er okee uit en het verhaal is wel duidelijk, maar het voelt niet lekker.

Je weet al: de kans is klein dat je met dat bedrijf zaken gaat doen.

Dat is op jouw site waarschijnlijk ook zo. Dat weet ik omdat ik heel veel websites van ondernemers bekijk en dit probleem hebben ze bijna allemaal.

Het jeukgevoel van de bezoekers komt door je foto’s.

Ben jij volkomen relaxt als een fotograaf afdrukt? Of ben je aan het poseren? Waarschijnlijk het laatste.

Want bijna iedereen die niet wekelijks professionele foto’s laat maken staat op foto’s met een blik in hun ogen. Een blik die zegt: Goddegoddegod, ik ga op de foto. Ze zijn ermee bezig dat ze op de foto gaan.

Ze hebben een blik van ongemak. Dat ongemak voelen je klanten als je de foto bekijkt.

Kijk jij naar diezelfde foto, dan ben je vooral bezig met je eigen ijdelheid of zelfkritiek. Terwijl het andere mensen niet boeit hoe je erop staat: die voelen alleen maar hoe hun onderbewuste reageert.

Een ondernemer die zich ongemakkelijk voelt op een foto zorgt voor klanten die zich ongemakkelijk voelen bij die ondernemer. Je kan wel raden wat zulke foto’s doen met de conversie van je websites en je marketing.

Ik stond vroeger altijd met een verkrampte glimlach op foto’s. Maar tijdens een fotoshoot voor mijn vorige boek probeerde ik iets uit waardoor ik opeens een natuurlijke lach kon laten zien. Foto na foto en shoot na shoot.

Het is een ademhalingstrucje. Niet het cliché-advies dat je diep moet ademhalen. Nee, mijn tip is: UITademen op een foto. Hard uitademen. Door je mond.

Want wanneer doe je dat nog meer? Wanneer adem je nog meer hard uit? Als je in de lach schiet. Op een onnatuurlijk moment als een fotoshoot kun je daardoor toch een natuurlijke lach produceren. Door ‘fake’ in de lach te schieten door hard uit te ademen door je mond terwijl je poseert voor een foto, ziet je lach er ineens ontspannen uit. Probeer het maar voor de spiegel en boek dan een fotograaf want die verkrampte foto’s die je nu hebt zien er niet uit en dat kost je elke dag klanten.

Fun fact: ik heb dit ook aan mijn pubers en aan mijn lieve vrouw geleerd en ik hoor nu vaak aan hun adem dat ze mijn trucje aan het toepassen zijn als iemand een camera op ze richt.

Enjoy,

Aartjan van Erkel

P.S.

Om in je copywriting ook uit de kramp te raken, lees je mijn boek Nummer 1. Want in hoofdstuk 2 leg ik uit waarom je klanten nu gapend afhaken door je marketing, en de rest van het boek staat vol met tips om ze te charmeren tot op het bot door meer personality in je copywriting te leggen. Bestel het boek via https://www.nummer1.online en je krijgt er gratis het complete audioboek bij dat ik voor je heb ingesproken.

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: