Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Waarom zou je een boek niet in je eigen kantoor schrijven?

Aartjan van Erkel

in Boekmarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Waarom zou je een boek niet in je eigen kantoor schrijven?

Gisteren schreef ik over een podcastaflevering waarin ik vertel dat ik mijn nieuwe boek aan het schrijven ben in koffietenten. Met tips om in die café’s niet te veel last te hebben van geluiden (aflevering 104 van de Aartjan van Erkel Podcast).

Waarop ik een reactie kreeg van Hubrien, die terecht vraagt:

“WAAROM zou je er voor kiezen om in een tent te gaan zetten met kans op -voor jou ongewenste- geluids- en/of geurstoringen..?”

Laat me die vraag beantwoorden met het verhaaltje van een klant die vroeger vuurwerk verkocht heeft. Nu is hij coach en consultant, en hij gebruikt de vuurwerkbunker die nog altijd in zijn bedrijfspand zit voor iets heel anders.

Als hij een e-book gaat schrijven, dan zet hij namelijk een simpele tafel en een stoel in de bunker, pakt zijn laptop, trekt de deur dreunend achter zich dicht en gaat compleet offline.

Dat is voor hem de snelste manier om veel te schrijven in korte tijd.

Ik ken ook iemand die speciaal de ICE-trein boekt naar Berlijn omdat hij zich lekker kan concentreren in de 1e klasse van een zoevende langeafstandstrein.

Maaike antwoordde ook op mijn mail van gisteren en vertelde dat ze toevallig as we speak op een schrijfplek op de Wadden zit, die helaas minder goed bevalt als gevolg van een groep indringers uit een bepaalde regio in Nederland:

“Ik zit op Vlieland, 4 dagen ondergedoken om te schrijven aan mijn boek. Op Vlieland kom je helemaal aan je trekken als het gaat om mensen die te hard praten en lachen en te veel ruimte innemen. Zeker in de herfstvakantie (geniale planning) overvol met zelfverzekerde vaders en moeders uit het Gooi. Die hebben vanaf het parkeerterrein geen enkel besef van andermans ruimte. Zelfs mijn gebruikelijke gekuch, wenkbrauwen optrekken, mijn eigen gesprek er overheen toeteren of wijzen op de herrie levert alleen diepe schaamte van mijn kinderen op. Het Gooi is vol van zichzelf. Om over hun kinderen nog maar te zwijgen. Wij doen vaak bingo. De eerste die tien keer ‘als je nou niet ophoudt met zeiken dan gaan we naar huis!’ heeft gescoord, die heeft gewonnen.”

Een goede plek kiezen om te gaan zitten schrijven, kan je helpen om in flow te komen. Sommige lucky bastards hoeven alleen maar een middag vrij te plannen in hun agenda en kunnen dan op hun eigen werkplek prima productief zijn. Maar veel ondernemers waaronder ikzelf, zijn nogal snel afgeleid doordat ze een druk creatief hoofd hebben. Dan schiet het veel sneller op als je op een plek gaat zitten die jou helpt om te focussen.

Ik vertel in aflevering 105 van mijn podcast wat ik door het schrijven van 3 boeken heb ontdekt over de beste en slechtste schrijfplekken:

Je hoort onder andere het verhaal van iemand die de extreemste en duurste keus maakte voor een schrijfplek die ik tot nu toe heb gehoord. Ken jij ook nog anecdotes over rare schrijfplekken, mail me dan trouwens gerust even.

Enjoy.

Aartjan van Erkel

PS

Je kunt hem ook vinden door in je podcast-app te zoeken naar aflevering 105 van de Aartjan van Erkel podcast, en subscribe dan meteen even.

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte tips voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken:

 

 

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen