Schrijven voor internet

Beter leren schrijven om méér te verkopen

Interviews

Hieronder vind je een overzicht van podcasts en radio- en TV-programma’s waar ik geïnterviewd ben.

Check mijn eigen politiek incorrecte marketing-rants: de Aartjan van Erkel Podcast.

OVER BADASS COPYWRITING EN MARKETING

De ‘Over spreken gesproken’ podcast

In deze podcast hebben Glenn Vergoossen en ik het uitgebreid gehad over jezelf onderscheiden, en over de missing link in storytelling.

Een ontbrekend element waardoor ondernemers die zo slim zijn om verhalen te vertellen in hun marketing, alsnog vergeten en genegeerd worden.

Het geheime element om onvergetelijk te worden is het gebruiken van je bloedeigen marketing-personage in de verhalen die je vertelt.

Daarover hebben we een leuk gesprek gehad dat je kunt beluisteren in je favoriete podcast-app: Over spreken gesproken podcast, aflevering 45.

Je kunt hem via deze link ook direct beluisteren op Soundcloud, zonder te hoeven inloggen: 

OVER HET SCHRIJVEN VAN EEN BESTSELLER

De ‘Ondernemen op slippers’ podcast

Bas Urlings is een jongen die op slippers buiten loopt bij de meest absurde temperaturen. Hij is ecommerce-ondernemer en Amazon-expert en we kennen elkaar al heel lang. In deze aflevering van zijn podcast ‘Ondernemen op slippers’ hebben we het gehad over copywriting, ondernemen en boeken schrijven.

Dingen die je hoort zijn onder andere:

 

 • Wanneer je een boek beter via een uitgever kunt uitgeven, en wanneer juist absoluut niet
 • Twee next level strategieën om de e-mailadressen te krijgen van de lezers van je boek
 • Hoe bepaal je de prijs van je boek?
 • Wat je moet doen om te kunnen leven van een zakelijk boek

OVER HET EFFECT VAN JE STEMGEBRUIK

De Stempodcast

Barbara de Bruyckere is een bekende stemcoach en voice-over in radio- en tv-commercials. Ze interviewde me voor haar podcast, De StemPodcast, over stemgebruik. 

In ons gesprek  hadden we het onder andere hierover:

 • Een geheime kwaliteit van je stem die je op een podium kunt gebruiken om een publiek bloedenthousiast te maken, zelfs als ze helemaal niet geïnteresseerd zijn in het onderwerp
 • Wat ik meer dan 10 jaar geleden leerde over spreken in het openbaar waardoor ik met een opgelucht gevoel alles kon loslaten wat ik tot dat moment had geleerd over presenteren
 • Een leuke tip van Barbara voor mensen die vaak eeh… zeggen. De tip is niet: laat in plaats van eeh even een stilte vallen – ze geeft je een alternatief voor iets anders wat je kunt doen om even te kunnen nadenken en dat niet zo mekkerend klinkt.

Je vindt de StemPodcast in je podcast-app, aflevering #014.  Of beluister hem hier ter plekke via Spotify:

OVER JE OMZET VERHOGEN MET EEN SCHAALBARE BUSINESS

De ‘Kleedkamer 4’ podcast

In deze podcast spreek ik met journalist Bas Hakker (Adformatie, MarketingTribune, De Ondernemer, NRC, Intermediair, Nieuwe Revu, Het Parool, AD). Hij helpt freelancers en starters met hun contentmarketing.

Bas interviewde me voor zijn podcast Kleedkamer 4 en hij was benieuwd hoe ik destijds de switch heb gemaakt van interimmen en freelancen naar een schaalbare business en een vele malen hogere omzet.

Als je het leuk vindt om dat verhaal te horen, dan kun je ons genoeglijke gesprek beluisteren in je podcast-app (Kleedkamer 4-podcast, aflevering 15) of klik op de Spotify-link:

Over de basis van online marketing: goede copy

De Eindbazen Podcast

In deze podcast heb ik het met de Eindbazen over wat de meest gemaakte copy fouten zijn en hoe het juist wél zou moeten. Ik vertel over mijn dagelijkse mails en hoe ik van 35.000 abonnees naar 3.500 ging en toch meer omzet genereerde. Ook deel ik inzichten en tips die ik opdeed tijdens de seminars van mijn Amerikaanse copy held Dan Kennedy. 

Ben jij bang om je klanten te spammen met je e-mails? Wil jij je doelgroep beter leren kennen en je website persoonlijke maken? Dan is dit de podcast voor jou!

In ons gesprek  hadden we het onder andere over:

 • Waarom zitten mensen te wachten op e-mailmarketing?
 • Infotaining schrijven
 • Vind ik dat we genoeg doen met e-mailmarketing in Nederland?
 • Wat zijn de meest gemaakte fouten?
 • Hoe kom je erachter wie jouw klanten zijn? Zijn dat de klanten die jij wilt?
 • Hoe ga je om met het stukje authenticiteit?
 • Hoe kun je je website beter verkopen?

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte dagelijkse tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

© Aartjan van Erkel - De Verwoording B.V. - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail