FAQ Webinar

Hoe werkt een webinar?
Klik op de link die je van GotoWebinar hebt ontvangen om naar onze sessie te gaan. Doe dat een paar minuten voor aanvangstijd, dan weet je zeker dat je er helemaal klaar voor bent.

Als je op een desktop computer werkt, kan het zijn dat je eerst de “Citrix Online Launcher file” moet downloaden.
Als je die al hebt geïnstalleerd, hoef je alleen op het madelief-icoontje te klikken. Voor de volledigheid kan je hier de Engelstalige handleiding van GotoMeeting downloaden. Madelief GotoWebinar

Als je niet in het webinar kan komen
Als je op deze link klikt, moet je op deze pagina die volgt, klikken op de gele button, “Klik om gratis aan te melden” en daar de gevraagde gegevens invullen.

Daarmee kan de GotoWebinar, de tool waarmee we werken een profiel voor je aanmaken. Daarna ontvang je een email met een link naar het webinar. Als je dan klikt op de link in de email, dan plaatst GotoWebinar een kleine tool op je computer waarmee je bij het webinar komt.

Let op dat er geen “Pop up blockers” aan staan in je browser anders wordt de installatie van GotoWebinar tegengehouden. Lees helemaal onderaan hoe je deze kan uitzetten.

Heb je gecheckt of je een e-mail hebt ontvangen?
Als het goed is heb je een e-mail van GotoWebinar ontvangen. Is dit niet het geval, check dan even je spambox.
Als je dan klikt op de link in de email, dan plaatst GotoWebinar een kleine tool op je computer waarmee je bij het webinar komt.Let op dat er geen “Pop up blockers” aan staan in je browser anders wordt de installatie van GotoWebinar tegengehouden. Als je niet weet hoe dat werkt, bekijk dan de toelichting onderaan.pop up blocker

Advies, ander e-mailadres gebruiken
Misschien vind je de bevestigingsmails in je spambox, en zo niet, dan is het misschien een idee om met een ander e-mailadres aan te melden. Vaak is het probleem dan opgelost.

Geen mail ontvangen van GotoWebinar met link om in te loggen ?
Vervelend dat de mail niet bij je is aangekomen. Misschien is de mail in de spambox belandt? Soms wordt de mail tegengehouden door de mailserver die je gebruikt.

Er is een oplossing gevonden voor het geval dat je er nu nog bij wil zijn.

  • Ga naar www.GoToMeeting.com
  • Rechtsboven in het scherm staat “Join a Meeting”. Klik daarop.
  • Vervolgens kom je op een scherm waar een “Meeting ID” wordt gevraagd.
  • Gebruik deze code/meeting ID: 109680563 en klik op het pijltje.
  • In het scherm dat volgt, wordt gevraagd je naam en e-mailadres in te vullen.
  • Nadat je deze gegevens hebt ingevuld word je automatisch naar het webinar geleid.

Ik hoor niks!

Kijk dan als je in het scherm van GotoWebinar staat bovenin de balk bij het kopje “voorkeuren/preferences” en “Audio”. Mogelijk staat daar aan of uitgevinkt waardoor je geen geluid hebt. De mogelijkheid om deze instellingen te checken kan uiteraard alleen als je in het webinar zit.

De desktopversion van Gotowebinar wil niet downloaden
We horen soms van klanten dat GotoWebinar niet te downloaden is, vanwege een “pop up blocker”. Als je deze uitzet zou het wel moeten lukken. Je ziet dan ook tijdens het ‘weigeren’ rechts in de url een rood kruisje.pop up blocker

Ga als volgt te werk om pop-upvensters van een site handmatig toe te staan:

  1. Klik aan het eind van de adresbalk op het pop-up blocker-pictogram melding voor geblokkeerde pop-up.
  2. Klik op de link van het pop-upvenster dat je wil bekijken.
  3. Als je altijd pop-ups van deze site wilt bekijken, selecteer je de optie ‘Pop-ups van [site] altijd weergeven’. De site wordt toegevoegd aan je lijst met uitzonderingen.