Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

Op een dag gaf ik een bitterbal aan een Italiaan

Aartjan van Erkel

in Copywriting en Neuromarketing

Aartjan van Erkel

Copywriter · Bestseller-auteur

Politiek incorrecte sales en marketing

Lezers zeggen:

"Wat een geweldige e-mail. Ik kreeg er kippevel van. Hij sprak me meer aan dan de speeches van de minister-president en de koning. Mijn dank."

Karel van Zanten

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails."

Sandra Hoekman

"Dank voor het dagelijkse geniet-momentje."

Marc Sijtstra

"Deze mail is echt GENIUS."

Digna Brand

"Ik heb geinspireerd door je tips mijn nieuwsbrief titels aangepast en echt meetbaar de openingspercentages verhoogd."

Jasmijn de Wit

"De tips zijn elke keer héél waardevol, en zooooo sappig & grappig verteld!"

Dries van Hooydonk

"Geniale mail!!! Heb hardop zitten lachen."

Ninke van der Leck

"Je bent de eerste verkoper van wie ik iedere mail open."

Jules Koekkoek

"Haha, dit is de leukste nieuwsbrief die ik ooit gekregen heb."

Hanneke de Wit

"Ik word blij van deze andere manier van marketing."

Peter Clausman

"Jouw mails zijn letterlijk de enige die ik helemaal lees."

Nadie Haarsma

"Liggen rollen van het lachen, hulde! 🙂"

Jacques Mentrop

"Bedankt voor alle tips. Die hebben veel inschrijvingen opgeleverd voor de schilderworkshops."

Bart van der Bom

"Ga alsjeblieft door met je dagelijkse mailtjes, they make my day!"

Freke Schoemaker

"Je bent een held hahahahaha briljant dit weer. Dank!"

Jasmijn

Ooit gaf ik een bitterbal aan een Italiaan.

Daarvan heb ik geleerd hoe belangrijk instructies zijn. Die ik niet had gegeven.

Daar had ik snel spijt van. Dat komt doordat ze in Italië geen bitterballen hebben.

Drie seconden na de eerste hap stak hij vloekend twee vingers in zijn glas cola en viste er een ijsblokje uit.

Dat wreef hij over zijn kin, waar een rode plek op zat.

Hij had zijn gezicht verbrand. Want hij had in één keer de helft van zijn bitterbal afgebeten. Die vlak daarvoor nog in de kokende olie had gelegen. Hee-hee-heeeeet!

Wij Nederlanders weten dat je altijd eerst een heel klein hapje af moet bijten, en dan in de bitterbal moet blazen. Heel lang. Duh.

Mijn Italiaanse zwager wist dat niet. Het krokante buitenkantje was prima op temperatuur, en dus had hij niet verwacht dat hij opeens een bloedhete blob bechamelvulling-met-kalfsvlees in zijn mond zou voelen.

Porca miseria!!

Hij spuugde hem uit, waarna de blob landde op zijn kin en tweedegraads verbranding veroorzaakte.

Bitterballen zijn natuurlijk een van de hoogtepunten in de Nederlandse culinaire traditie. Ahum.

Wat is er nou lekkerder bij een koud glas bier, zeker als er een schaaltje Nederlandse mosterd naast staat (in plaats van die laffe gele Franse).

Van die mosterd met hele zaden erin, waar je een brain freeze van krijgt als je de bitterbal per ongeluk IETS te diep hebt gedoopt.

Je zou zeggen: niks meer aan doen. De bitterbal kan niet beter.

Toch kreeg ik deze week een innovatieve bitterbal voorgezet. Met een heel ander mondgevoel. En met een andere blob van binnen.

Een rode blob. Dit was namelijk de Bieten BitterBal.

Heel lekker. (Al heb ik nog steeds liever een Kwekkeboom met grove Groningse mosterd.)

Het zou weleens hard kunnen gaan met dit balletje, want een paar dagen na mijn eerste keer zat hij in een andere bar waar ik borrelde ook al in hun bittergarnituur.

Het interessantste aan deze nieuwe bal is de naam.

Eigenlijk heet hij namelijk helemaal niet Bieten BitterBal. De officiële naam die is verzonnen door de chefkok die hem heeft uitgevonden is: Bieterbal.

Maar de horeca heeft hem meteen omgedoopt, want Bieterbal klinkt voor geen meter.

De markt heeft de copywriting dus even verbeterd voor de ondernemer.

De naam Bieten BitterBal is minstens net zo goed als de bal zelf. BitterBal was al een lekker woord om te zeggen, door de 2 B’s.

Productnamen met alliteratie zijn vaak populair. Dus namen met herhaalde medeklinkers erin.

Bij bitterballen drink je Wieckse Witte, bokbier of Coca-cola.

Allitererende namen zijn leuk om uit te spreken, en blijven beter hangen.

Dat is handig om te gebruiken als je een nieuwe naam bedenkt voor je product, training of bedrijf.

Een simpele copywriting-techniek om onthouden te worden en een betere naamsbekendheid te krijgen.

Aanstaande woensdag ga ik uitgebreid vertellen over copywriting. In een gratis online training geef ik je 7 copywriting-strategieën waardoor klanten ja zeggen.

Wil je daarbij zijn, dan hoef je alleen maar je laptop aan te zetten. Het is woensdag om 10 uur ’s morgens en dit is de aanmeldlink: https://attendee.gotowebinar.com/register/4943726829433492226

Wie weet tot dan.

Goed weekend,

Aartjan

Politiek incorrecte marketing-tips

Abonneer je op mijn beruchte DAGELIJKSE tip voor ondernemers. Waarschuwing: ongeschikt voor millennials, freeloaders en mensen met lange tenen.

"Ik bescheur mij regelmatig om jouw mails"

"Geniale mail! Heb hardop zitten lachen"

© Aartjan van Erkel - De Verwoording BV - Dorpsstraat 2 - 3981EB - Bunnik - Voorwaarden - Cookies & privacy - Klantenservice 030-6048418 - E-mail

Je browser blokkeert popups

Check de instellingen, anders kun je geen cadeautjes aanvragen

LEES GRATIS DE EERSTE TWEE HOOFDSTUKKEN

Nummer 1 - sneak preview

Blader gerust even door het boek. 

 

Dan zie je al snel of je het wat vindt.

 

De sneak preview bevat de twee eerste hoofdstukken: